Neuschwanstein kastély, Bajorország

Németország egyik fő turistalátványossága a németül Schloss Neuschwanstein, magyarul Új Hattyúkő kastély, egy, a 19. században épült bajorországi kastély, egyike a legismertebb kastélyoknak.

A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette saját maga gyerekkori álmainak megvalósítására. Richard Wagner iránt érzett tisztelete és csodálata miatt a kastély egyes termeit és berendezését operáinak szereplőivel díszítette. Habár a fényképezés és a videofelvételek készítése nem engedélyezett a kastélyon belül, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete.

Az Alpsee felett emelkedik, a Pöllat-szurdok magányos szikláján épült kastély, amelyet II. Lajos bajor király 1869-1886 között épített: büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom.

A kastély jelenleg Bajorország tulajdona, ellentétben Hohenschwangauval, amit Ferenc bajor herceg birtokol.

A kastély híresen meseszerű megjelenését többször is felhasználták. Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, valamint Walt Disney ez alapján tervezte meg a Hamupipőke c. rajzfilmben látható épületet, mely alapján később a Hamupipőke kastély megépült. A kastély makettje a müncheni Miniland terepasztalán is megtalálható, de láthatjuk a németországi Legolandban is LEGO kockákból felépítve.

Neuschwanstein 2007-ben döntős volt A világ hét új csodája választáson.

A csodálatos panoráma a nemrégen felújított Marienbrücke-ről látható.

HIVATALOS WEBOLDAL: www.neuschwanstein.de/


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.