Óraátállítás, idén utoljára?

Március utolsó hetében, március 31-én, vasárnapra virradóra, az órákat ismét nyári időszámításba állítjuk át, tehát egy órával előre állítjuk, éjjel 2 órakor éjjel 3-ra.

Ez talán az utolsó alkalom, hogy az órát át kell állítani? 

Nem. Tavaly azt a hírt kaptuk az EU-tól, hogy idén lesz az utolsó év, amikor az órákat nyári időszámításba kell átállítani. A kérdés azonban még az, hogy melyik időszámításban maradjunk benne, a nyáriba, vagy a télibe? Mivel ebben még nincs egyezség, ezért még húzódik az utolsó óraátállítás időpontja. Az EU Parlament illetékesei a 2021-es évet ajánlják az utolsó évnek az átállításra. Egy felmérés alapján a németek többsége a nyári időszámításban szeretne maradni.

Mint tudjuk, 2018-ban az Európai Parlament nyílt online szavazást indított arról, hogy az órák átállítása véglegesen megszűnjön e, mivel ez állítólag nem csak az egészségre káros, de számos egyéb más káros hatása van. Nem titok, hogy az összes európai ország közül, Németországból érkezett a legtöbb szavazat, természetesen a többség el szeretné törölni, így már csak az a kérdés maradt, mikor. A német médiákban is folyamatosan téma, milyen hatással van az emberi szervezetre, de minden másra is, a folyamatos előre és vissza állítgatás.

Az Európai Unio a témában információs és választási oldala: https://ec.europa.eu/info/consultations/2018-summertime-arrangements_hu#consultation-outcome

 

 

FORRÁS: https://www.bild.de/ratgeber/wissenschaft/ratgeber/sommerzeit-stellen-wir-dieses-jahr-die-uhr-zum-letzten-mal-um-60827606.bild.html

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?