POZITÍV GYERMEKNEVELÉS – KARLSRUHE, Vida Ági gyermekpszichológus lebilincselő előadása 2019.07.07-én

[post_views]
IDŐPONT: 2019.07.07 – 17:00
HELYSZÍN: Gemeindehaus St. Stephan – Karlsruhe
CÍM: Ständehausstraße 4, 76133 Karlsruhe, Németország
ELŐADÓK:
JEGYÁR: € 20

Az előadásról:

Vida Ági gyermekpszichológus, üzleti tanácsadó, sikeres előadó, több nagy sikerű könyv szerzője, a napi több tízezres olvasottsággal bíró Kismamablog, valamint Gazdagmami blog írója.

A mostani előadás fő témája a pozitív nevelés, avagy az erőszakmentes, önbizalmat támogató, kapcsolatra építő nevelési módszerek.

Mi az a pozitív nevelés? Olyan nevelési módszerek összessége, amelyek

  •   segítenek megtartani a korábbi egymásra figyelős, kötődést előtérbe helyező nevelést a hétköznapok, növekvő elvárások sűrűjében is,
  •   a kapcsolatra helyezik a hangsúlyt, hiszen az a gyermek, aki biztonságban érzi magát, együttműködőbb a szüleivel is,
  •   pozitív, építő nevelési eszközöket alkalmaznak, ezáltal megőrzik a gyermek és szülő közti jó kapcsolatot és bizalmat, motiválják a gyermeket ahelyett, hogy félelemmel nevelnének,
  •   kereteket, korlátokat adnak anélkül, hogy ezt a gyermek veszteségként élné meg
  •   segítenek megérteni a gyermek viselkedési problémáinak gyökerét és megoldani azokat.

Az előadás során olyan kérdésekre kapunk válaszokat, mint:

– Miért rosszalkodik a gyerek?

– Miért nem hallgat ránk?

– Hogyan tehetjük őt együttműködővé?

– Mi a hatékony szülő-gyermek kommunikáció titka?

– Hogyan teremthetünk olyan szülő-gyermek kapcsolatot, amiben a gyermek “magától” együttműködővé válik és amely a kamaszkorra is megmarad?

A módszerek és a példák elsősorban a 0-6 éves korosztály neveléséről szólnak, de kitekintést kapunk a kiskamaszkor és a kamaszkor problémáira is.

Az előadás időtartama kb. 1 óra, ami után kérdéseket lehet feltenni Áginak, ahol akár más témakörökbe is alkalom nyílik belekérdezni.

Az előadás után lehetőség lesz Vida Ágnes “Anyapszichológia” és “Babapszichológia” című nagy sikerű könyveinek megvételére és dedikáltatására. A könyvek ára 15 €/db.

Az épületben büfére nincs lehetőség.

Részletek a szervező honlapján:

https://dumajegy.de/eloadas/pozitiv-gyermekneveles-karlsruhe/?fbclid=IwAR0lmId4rLDO_Cf-4UMuDps9uKKfAJphzoLTz5MzWQezy_RkFwOMKx8xAEE

Vélemény, hozzászólás?