A Mainzer Sommerlichter fesztivál tűzijátékkal + videó

[post_views]

Minden év július utolsó hétvégéjén rendezik meg az ún. Mainzer Sommerlichter Fesztivált a Rhein partja mentén.

A Rhein in Flammen (https://www.rhein-in-flammen.com/presse/rhein-in-flammen-2019-startet-in-die-saison.html) és a Kölner Lichter (https://www.koelner-lichter.de/koelner-lichter-beste-sicht-festland.php) már mindenki számára ismert lehet, de a Mainzer Sommerlichter még lehet, hogy sokaknak ismeretlen, hiszen a tüzijátékot csak 2016 óta tartják. Ezzel írja be magát Mainz is a nyári tüzijátékok eseménynaptárába.

A Mainzer Sommerlichter fesztivált idén július 26-28-a között rendezték meg, szombaton 22:45-kor pedig zenével kísért hatalmas tűzijátékkal, melyet a Theodor-Heuss-Brücke (híd) tetejéről lőttek a magasba.

A fesztivál ingyenes, szponzorok támogatják, valamint mindenkinek lehetősége van magának is támogatnia azzal, hogy megvásárolhatja a fesztiválon árusított poharakat.

2,50 Eur-ért vásárolhatók meg a poharak, ezzel is támogatva a fesztivált.

A fesztivált és különösen a tüzijátékot hajókról is lehet élvezni, ahol DJ és partydeck, valamint büfé is várja a szórakozni vágyókat. A hajókra a jegyek idén 85 Eurotól kezdődtek.

A legjobb kilátás a tüzijátékra a hajóból van.

Az 2019-es év különlegessége volt, hogy a fesztivál tovább növekedett. Idén a Rhein másik oldalán is megtartották, a Wiesbadeni oldalán a folyónak.

A fesztiválon koncertek, borkostolók és még sok más érdekességek vannak.

A szombat esti tüzijáték évről évre nagyobb

Idén afrikai színezetet kapott a fesztivál, de ahogyan a beszámolók írják, a Mainzer Sommerlichter minden évben egyre nemzetközibb. Koktélbárok, pálmafák, bazárok, a folyópart, mindezek a Karibik érzését próbálták idézni.

Több ezren voltak idén

Az idei évben a rendezvénynek voltak negatívumai is, ami állítólag nem most fordult elő előszőr. Túl kevés volt a WC, főleg a női, ahol volt, ott is nagyon hosszú sor állt.

A városban pedig több helyen nagyobb útlezárások voltak, amin a szervezők elmondása szerint jövőre javítani próbálnak, illetve, hogy jól elérhető legyen a helyszín. A legtöbben viszont tömegközlekedéssel mennek.

Három nap alatt 200.000 látogató volt a fesztiválon.

Hivatalos honlapjukon meg lehet nézni, milyen programok voltak idén azoknak, akik kedvet kapnak jövőre az eseményre ellátogatni.

https://www.mainzer-sommerlichter.de/programm-an-land/

FORRÁS:

https://www.mainzer-sommerlichter.de/

https://www.reise-wahnsinn.de/mainzer-sommerlichter/

https://www.allgemeine-zeitung.de/lokales/mainz/nachrichten-mainz/sommerlichter-hohepunkt-tausende-besucher-beim-feuerwerk-mit-musik_20309631

Vélemény, hozzászólás?