Szombaton megkezdődött az Oktoberfest Münchenben, október 6-ig tart – video

Münchenben, szombat délben az első söröshordó csapra verésével elkezdődött a 186.  Oktoberfest. Reggel óta tízezrek érkeztek a hagyományos sörfesztiválra, és október 6-ig további 6 millió vendég érkezésére számítanak. Valószínűleg ismét megisznak több mint hét millió liter sört, ami (hagyományosan) ebben az évben is kissé drágább, mint egy évvel ezelőtt.

Megrohanták az Oktoberfest nyitásán a kapukat

Ebben az évben a 10,80 és 11,80 EUR között kérnek egy liter sörért. Tavaly a hagyományos müncheni pincék, az Augustiner, Paulaner, Spaten, Löwenbräu, Hacker-Pschorr és Hofbräu aranyszínű italának ára 10,70 és 11,50 között mozgott. A sör mellett emelkedtek az üdítőitalok árai is. Egy liter asztali víz 8,87 EUR (tavaly 8,72 EUR), a limonádé pedig 9,56 EUR (tavaly 9,27 EUR) kerül.

A szigorú biztonsági intézkedések az utóbbi években is megszokottá váltak. Ebben az évben a teljes fesztivál területét elkerítették. A bejáratnál a látogatókra ellenőrzés vár, amelyeken keresztül például hátizsákkal, nagy táskával, és az új rendelkezések szerint még elektromos robogóval sem lehet átjutni. A biztonságot 49 kamera és 600 rendőr ellenőrzi.

A Theresienwiese-be 16 nagy és 22 kis sátor települt, valamint számos mobil bár és üzlet árulja a híres pereceket, bratwurstot (grillezett fehér bajor kolbász) vagy grillezett csirkét. A legnagyobb sátor tízezer ülő vendéget tud fogadni.

Az Oktoberfest idei újdonsága az első olyan fesztiválsátor, amely klíma-semleges. A működtetése során széndioxid-kibocsátás keletkezik, viszont a Kuffler család ezt azzal kompenzálja, hogy az éghajlatvédelmi programokhoz járul hozzá, amelyek a CO2-kibocsátás azonos mértékben csökkentik.

Hivatalos weboldal: https://www.oktoberfest.de/

Sörsátrak leírása magyarul (2018) : Travel Origo

Az App segitségével könnyebb az eligazodás a helyszínen is: München App

 

Tetszett a cikk?

  • Regisztrálj és szólj hozzá
  • Kövess minket a Facebookon 
  • Oszd meg
  • Regisztrálj és adj fel az oldalon apróhirdetést
  • Regisztrálj és írj blogot németországi tapasztalataidról
  • Regisztrálj és az oldalon Te is bejegyzéseket adhatsz hozzá a Programok és a Látnivalók menüpont alatt

FORRÁS: ma7


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.