Ausztria – ingyenes teszt a Horvátországból érkezőknek – Kurz: “A vírus autóval jön Ausztriába”

Éjféltől lép érvénybe (aug. 17) Ausztriában a Horvátországra vonatkozó utazási figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy már vasárnap hosszú sorokban álltak az autók az osztrák határnál (A9).

Der Grenzübergang Spielfeld war am Sonntag gut besucht.

A beutazásnál a Horvátországból érkezőktől korona-tesztet kérnek vagy otthoni karanténba kell vonulniuk és 48 óra áll rendelkezésükre, hogy elvégeztessék a tesztet.

Sebastian Kurz kancellár vasárnap egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy: “A vírus autóval jön Ausztriába“.





Minden autóban ülhet fertőzött, ezért azoknak, akik Horvátországból térnek vissza Ausztriába, ingyenes tesztelésre van lehetőségük a Wiener Ernst Happel Stadion-nál Bécsben az autópálya közelében.

Cím:

Meiereistraße 7, 1020 Wien

Zwei Fahrzeuge können gleichzeitig abgearbeitet werden.

Augusztus 21-ig mindenki, aki Horvátországból tér vissza Ausztriába, itt ingyenes tesztet végeztethet.

A stadionnál minden nap reggel 6:00-21:00 óráig vannak nyitva és egy igazolványt kell felmutatni. Augusztus 16-án meghosszabbítják a nyitvatartást éjfélig a nagy igény miatt, ígéretek szerint mindenki sorra kerül. Aki mégsem, az másnap reggel 6:00 órakor teszteltethet, illetve a 1450-es számon lehet igényünket jelezni a teszt elvégzésére.

Azok, akik az elmúlt 10 napban érkeztek vissza Horvátországból, azoknak is ezen a számon lehet jelentkezni ingyenes teszt elvégeztetésére, tünetek nélkül is, sőt, erre kifejezetten megkérte az onnan visszautazókat az osztrák egészségügyi miniszter.

Kurz a videoban még elmondja: “Már tudjuk, hogy a vírust leginkább az országba visszautazók hozzák be, azok, akik az utazási figyelmeztetés ellenére is meglátogatják a családjukat, nyaralni mennek a Nyugat-Balkánra vagy Törökországba, Horvátországba. Kérek mindenkit, hogy annak érdekében, hogy megelőzzük második hullámot, legyenek óvatosak”




Forróvonalak Ausztriában

– Ha tünetek vannak éjjel-nappal hívható telefonszám a 1450-es az egész országban

Általános kérdések a koronavírussal kapcsolatosan vagy a tesztelési lehetőségek miatt Ages Corona-Hotline 0800 555 621, külföldről 0043 03860 555 éjjel nappal

– Felhasználói kérdések a koronavírussal kapcsolatban, pl. utazások törlése, utazási forróvonal VKI: 0800 201 111

FORRÁS: www.heute.de www.heute.de





Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.