Spahn felszólította a német polgárokat, maradjanak Németországban ősszel és télen

Napfényes tengerpart ősszel vagy télen? A német egészségügyi miniszter felhívást intézett a német lakossághoz, és ez ellen szólt fel.

A német egészségügyi miniszter Jens Spahn, a koronavírus-járványra való tekintettel határozottan felszólította Németország polgárait, hogy az őszt és a telet töltsék Németországban.

Már láthattuk Ischgl esetéből és a nyári időszakból, hogy bizonyos jellegű utazások rizikóval járnak a járvány szempontjából, és a vírust ezáltal behozhatjuk az országba. A nyaralás utáni helyzetet sikerült hatalmas költségek árán korlátok között tartani” – mondta Spahn.





Spahn az emberekhez szólva ezt mondta:

De talán sikerül közösen elérnünk, hogy ősszel és a karácsonyi szabadságok ideje alatt ne utazzunk túl messzire, helyette most az egyszer fedezzük fel Németország szépségeit. Ez mindannyiunknak nagy könnyebbséget jelentene, az egészségügyi hivataloknak is.”

Továbbá elmondta, hogy nem számít arra, hogy a járvány hamarosan befejeződik, de biztos benne, hogy a következő 6 hónapban még jobban tudjuk majd kezelni a helyzetet és a védelmi intézkedéseket a mindennapjainkba tudjuk iktatni.

Addigra pedig valószínűleg már rendelkezésre fognak állni az un. gyors-tesztek, melyek a rendezvények szempontjából nagy változást fog majd jelenteni. Hat hónapon belül pedig valószínűleg már látni fogjuk, milyen oltások állnak majd rendelkezésre.

Napról napra és hónapról hónapra jobban tudjuk, hogyan bánjunk a vírussal.”





Spahn egyidejűleg bemutatta a”Pakt für den Öffentlichen Gesundheitsdienst” csomagot.

Az állam ezzel a tartományokat 2026-ig összesen 4 milliárd Euro-val támogatja. Ezzel fogják pl. az egészségügyi hivatalokat fejleszteni, digitalizálni, összekötni egymással.

Ugyanakkor 2022 végéig minimum 5 000 új, határozatlan idejű, teljes munkaidős állásokat terveznek létrehozni az egészségügy terén.

FORRÁS: www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.