Németország – Az orvosok szövetsége enyhítéseket követel a koronavírus miatt hozott korlátozásokban

A koronavírus fertőzés egyre jobban terjed, de az intenzív ápolást igénylő betegek és az halálozások száma ezzel szemben alacsony szinten van.

Az Egészségbiztosítási Orvosok Országos Szövetsége (KBV) a koronavírus miatt bevezetett szigorítások enyhítését támogatja Németországban.

Kikapcsolhatjuk a pánik-móduszt“, mondta a szövetség elnöke Andreas Gassen a “Business Insider” magazinnak.

A járványügyi számok alapos megtekintésekor jelenleg nem látunk robbanásszerű koronavírus gócpontokat. Az intenzív osztályokon is bőven van szabad kapacitás. Az intenzív osztályokon lévő betegek és az elhunytak száma továbbra is alacsony szinten van.

A számok arra adnak okot, hogy gondoljuk újra a koronavírus által hozott szigorításokat, anélkül, hogy könnyelműek lennénk“, mondta Gassen.





A rendezvényekre vonatkozó szigorításokról is beszélt. “Nem értem, miért ne lehetne egy stadionban, amely 60 000 fő részére lett kialakítva, 5 000 – 8 000 embert fogadni.

Ezt a Berlini Waldbühne-n augusztus végén sikeresen kipróbálták. Itt adott koncertet Roland Kaiser (68) német slágerénekes több ezer ember előtt a megfelelő óvintézkedések mellett. A szigorítások mégis maradtak.

Ami fontos, hogy a szűkös helyeket kerülni kell, hogy a fertőzés veszélyét a minimálisra lehessen csökkenteni.

Helyes, ha a rizikócsoportokba tartozókat védjük, de nem szabad rögtön pánikba esnünk, ha egy egészséges ember elkapja a koronavírust. Ami lényeges, hogy figyeljük a korona gócpontokat, amelyek kicsúszhatnak a kezünk közül, de ettől nagyon távol állunk“-mondta a szövetség elnöke.

Egy második hullám szerinte jelenleg nem reális. “A második hullám helyett inkább több kisebb hullám várható”, mondta Gassen.

Gassen ugyanakkor nem tanácsolja, hogy csak az R-értéket nézzük vagy a fertőzési számok szerint tájékozódjunk.

Minden a számok körül forog, de ezeket senki nem tudja igazán értelmezni“.





A Robert-Koch-Institut (RKI) reggel feljegyzett adatai alapján az előző napihoz képest az új fertőzések száma Németországban 1 484.

Az összes fertőzés száma Németországban 256 850-re nőtt.

A fertőzésből gyógyultak száma 230 600.

 

FORRÁS: www.ntv.de Címplapfoto: dpa


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.