A magyar banki dolgozó Svájcban 2 millió Frankot nyúlt le az ügyfelek számláiról 2019-ben

A magyar banki dolgozó Svájcban az ügyfelei számláit használta, és több ezer Frankot utalt át szépségoperációkra és kozmetikai kezelésekre más számlájáról.

Több, mint 100 alkalommal nyúlt hozzá a magyar banki alkalmazott egy svájci privát bankban, a mit sem sejtő számlatulajdonosok számláihoz. A legtöbb helyi számlatulajdonos volt.

A 44 éves magyar banki ügyintézőt a svájci rendőrség 2019. január 9-én tartóztatta le, miután 2 millió Frankot utalt át a bank ügyfeleinek a számláiról.

A pénzt főleg utazási irodáknál, ékszerüzletekben, bútorboltokban és szépészeti beavatkozásokra adta ki.





Minden 2011-ben kezdődött. Két utalásnál a magyar nő egy ügyfél számlájáról 13.000 Frankot utalt át egy zürichi utazási irodának.

2014-ben kezdett el igazán belendülni. A vádirat szerint 345.000 Frank folyt az ügyfelek számláiról ingatlancégekhez, ékszerüzletekbe és kozmetikai stúdiókba, ill. egyszerűen szórakozásra költötte az eltulajdonított pénzt.

A következő évben tovább növelte a kiadásait, és már 1,2 millió Franknál tartott.

Csak szépségoperációkra 27.000 Frankot költött.

Az első ügyfelek, akik bizalmatlanok lettek

2017-ben majdnem lebukott. Egy ügyfél érdeklődött nála, hogy hogyan történhetett meg, hogy a tudta nélkül 44.000 Frankot utaltak a számlájáról.





De a magyar nő higgadt maradt és a hiányzó összeget kipótolta egy másik számláról. Viszont az ügyfél nem hagyta annyiban és panaszt tett a banknál.

Amikor a zürichi bíróság elnöke azt kérdezte a nőtől, hogyan történhetett mindez meg, a magyar nő látszólag őszintén ezt válaszolta: “Nagyon sajnálom ami történt, buta voltam“.

A bíróságon ezt mondta: “Meg akartam mindenkinek mutatni, hogy mindezt megengedhetem magamnak.”

Különösen a jómódú édesapjának akart imponálni a fake-vagyonával.

Magyarul ezt hívják nagyzolási mániának.

Az apa fizeti a számlát

Az nő apja hozza helyre a lánya által okozott anyagi károkat, vagyis azok visszafizetésre kerülnek. Két ügyfelen kívül mindenkivel sikerült már megegyezniük.

Mivel a magyar nő teljes beismerő vallomást tett és visszafizetési hajlandóságot mutatott, ezért a bíróság enyhe ítéletet hozott. 2 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott többrendbeli szakmabeli sikkasztás miatt.





FORRÁS: www.blick.ch

Címlapfoto: Philippe Rossier

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.