Németországban a rizikó-területek közé sorolták Csongrád, Vas és Pest megyét

Szeptember 30-tól a Robert Koch Institute Magyarország újabb területeit tette a rizikó-területek közé.

Ezek Csongrád-Csanád megye, Vas megye és Pest megye.

Ezen kívül még Romániában Fehér-megye és Kolozsvár is fölkerült a listára.

Magyarországon Budapest és Győr-Moson-Sopron megye szerepel már a listán, Ausztriában Bécs, Tirol és Vorarlberg számítanak jelenleg rizikó-területeknek.





Ez azt jelenti, hogy aki innen érkezik Németországba, vagy az elmúlt 14 napban ott tartózkodott, annak hivatalos előírás szerint, jelentkeznie kell a helyi egészségügyi hivatalnál (Gesundheitsamt) és házi karanténban kell maradnia, míg meg nem kapja a negatív tesztet, melyet 72 órán belül köteles elvégeztetni.

teszt elvégeztetése kötelező a rizikó-területről érkezőknek és ingyenes.

A tesztet mindenki elvégeztetheti a háziorvosánál, de előtte mindenképpen hívjuk fel őt telefonon. Más esetekben a 116 117-es telefonszámon tudhatjuk meg, hogy hol végeztethetünk tesztet a közelünkben.

A házi karantén ideje alatt látogatót fogadni tilos, a lakást elhagyni tilos. Aki ez ellen vét, komoly pénzbírságra számíthat.

 





németországi magyar nagykövetség oldalán többek között ez is olvasható:

Mentesül a németországi tesztelési és karanténkötelezettség alól az a személy, aki 48 óránál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 teszteredménnyel rendelkezik, és ezt a német hatóságnak bemutatja.” 

Aki vonattal vagy repülővel érkezik, a határnál ellenőrzésre számíthat, ahol rögzítik az adatait, ahogy ezt már korábban is megírtuk.

Robert Koch Institut honlapján lehet figyelemmel követni, hogy Németországban melyek számítanak rizikó-területeknek. A lista folyamatosan frissül.

Szeptember 30-án még a további területek kerültek Németországban rizikó-terület besorolásába: Franciaország, Írország, Litvánia, Szlovénia, Horvátország, Nagy-Britannia egyes területei és Belgium. 

Nem számít már rizikó-területnek Svájcban a Freibourg kanton.

Német nyelvű információ a rizikó-területről való beutazáshoz itt olvasható.

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.