Elszállásolási tilalmat vezet be Németország a belföldi rizikó területről érkezőknek

A németországi tartományok többsége egy közös turista-szabályzatot dolgozott ki, mely szerint a belföldi utazókelszállásolási tilalmat” kaphatnak a Németország szerte magas koronavírusos fertőzöttségi szint miatt.

Ez azt jelenti, hogy bevezetik a teszt-kötelezettséget annak, aki német rizikó-területről érkezve szállna meg egy tartományba, ill. 48 óránál nem régebbi negatív korona-tesztre lesz szüksége ahhoz, hogy pl. egy hotelben meg tudjon szállni.

Ez kizárólag a turistákra vonatkozik, családlátogatók és ingázók kivételek.





Mivel tartományonként lehetnek eltérések, ezért utazás előtt mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot a szállásadóval és megérdeklődni az aktuális tudnivalókat, ajánlja az adac.de hírportál.

A turista-szabályozást azonban nem mindegyik tartomány fogadta el, jelenleg 5 kivétel van, Bremen, Niedersachsen még vizsgálja, Mecklenburg-Vorpommern (itt karantén-kötelezettség van érvényben) Berlin és Thüringen teljesen elhatárolódik.

Bajorország miniszterelnöke Markus Söder már közölte, hogy október 8-tól aki egy németországi korona-hotspot területről érkezik, nem éjszakázhat bajorországi hotelekben, hacsak nem tud egy negatív korona-tesztet felmutatni.

Söder egyenesen eltanácsol mindenkit a családlátogatásoktól is.





Hogy mely területek számítanak korona-hotspotnak Bajorország szerint, még egyelőre nem tisztázott, a helyi egészségügyi hivatal fog erről dönteni.

Németország jelenlegi rizikó-területei: Berlin egyes részei, Hamm, Remscheid és Landkreis Vechta.

Aki német rizikó-területről érkezik, annak kötelező a tesztelés. Ha valaki rendelkezik egy negatív korona-teszttel, továbbra is akadály nélkül megszállhat a bajorországi hotelekben.

A tesztet mindenkinek magának kell fizetni, ha nincsenek tünetei.

Schleswig-Holstein is hajlandó engedni

Ahogy arról már korábban is írtunk, három tartomány, köztük Schleswig-Holstein is karantén-kötelezettséget vezetett be a német korona-hotspot-ból érkezőknek. Ezért a közelmúltban támadások kereszttüzébe került.





Rheinland-Pfalz szabályozása szintén hasonló volt. Mindkét tartomány vezetősége kész a kompromisszumra és az egységes szabályozást bevezetni és a karantén-kötelezettséget törölni.

Helge Braun a német kancellária vezetője a közös szabályok meghozatalát szorgalmazza.

A Bild újságnak elmondta, hogy megérti, hogy a kevésbé fertőzött tartományok igyekeztek magukat megvédeni, de ezzel az intézkedéssel csak még több problémát okoztak.

A válságkezelés kritériuma szerint egy terület akkor válik rizikó-területté, ha az új fertőzöttségi számok meghaladják a több, mint 50 főt / 100.000 lakosnál az elmúlt 7 napban.





Tartományi és szövetségi szinten is megegyezés történt, hogy ebben az esetben helyi szigorításokat vezetnek be.

FORRÁS: www.ntv.de  www.tagesschau.de

VisionPic .net fotója a Pexels oldaláról 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.