Seehofer: Határközeli ellenőrzések Németországban – országszerte több ezer rendőr bevetésen

Horst Seehofer német belügyminiszter  több ezer rendőrrel szeretné ellenőriztetni az új koronavírus-szabályok betartását Németországban.





A rendőri készültség főleg a nagyvárosokban, a hot-spotokban, a beutazásnálreptereken, vasúti állomásokon és a határmenti utakon nő meg. A német belügyminisztérium ezt Tweet-en közölte október 28-án.

A német belügyminisztérium internetes oldala ezt a mai napon megerősítette.

A leírásban Seehofer elmondja, hogy a rendőrök 30-km-es körzetben ellenőrzik Németországban a határokat, a külföldi rizikó-területekről visszaérkezők miatt, a karanténszabályok betartása érdekében.





A jelenlegi szabályok szerint, aki rizikó-területről érkezik Németországba, 14 napos karanténba kell vonulnia, addig, amíg meg nem kapja a negatív tesztet.

Ez november 8-tól változik.  Mint arról már korábban is írtunk, a karantén ideje lecsökken 10 napra, melyet legkorábban a beutazást követő 5. nap után lehet megszakítani egy negatív korona-teszttel.

Németországban október 28-án jelentették be, hogy november 2-tól országszerte szigorítások lépnek érvénybe. Bajorország ezen felül még az otthoni összejöveteleket is szigorítja.

FORRÁS: www.welt.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.