Szombati anti-korona demonstrácó Leipzigban 20.000 résztvevővel

20.000Másképp gondolkodó” (Querdenker) tüntetett ma Leipzig belvárosában. A demonstráció feloszlatását azonban a legtöbben nem akarták elfogadni, volt, hogy rendőröket támadtak meg. A mainstream média úgy állítja be, hogy szélsőjobboldaliak, ezoterikusok, összeesküvéselmélet-hívők voltak a tüntetők.

Több ezer “Querdenker” demonstráló vonult fel ma Leipzigban. A főpályaudvarnál verekedés és ellentüntetőkkel való találkozás is volt.

A demonstrálók este még azt kiabálták, hogy “Frieden, Freiheit, keine Diktatur” (Békét, szabadságot, a diktatúra végét) és “Merkel muss weg“.(Merkel mondjon le) Pirotechnikai eszközöket is bevetettek.





A német ntv hírportál cikke szerint újságírókra is támadtak a tüntetők. A rendőrség ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy ez nem kizárható.

A város a tüntetést feloszlatta, mivel a legtöbben vétettek a koronavírus-szabályok ellen. Rendőrségi adatok szerint 20.000 résztvevő volt a tüntetésen.

Foto: th.xplore

Olaf Hoppe rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a résztvevők 90%-a nem viselt maszkot.

A bíróság a rendezvényt 16.000 fővel engedélyezte, egyes megfigyelők szerint azonban több, mint 20.000-en voltak.

Sachsen belügyminisztere kritizálta a döntést, miszerint a demonstrációt egyáltalán engedélyezték.





Felelőtlenség a koronavírus idején egy több, mint 16.000 fős demonstrációt engedélyezni Leipzig belvárosában” – mondta Wöller.

“Már előre tudni lehetett, hogy az előírásokat nem fogják tudni betartani, ezért helyesnek tartom, hogy 2,5 óra után feloszlatták a tömeget. A koronavírus járványt nem rendőrökkel, hanem józan ésszel kell leküzdeni – mondta Wöller.

Ez a videó azt mutatja, hogy estére a rendőrségnek már nyoma sincs, a tömeg ünnepel és azt kiabálja:Maskenfrei(maszk nélkül)

A rendőrség több embert is őrizetbe vett.

Az ARD videójában a tüntetők elmondják: “Éppen az alapvető jogainkat veszik el tőlünk egy előre megtervezett, hamis járvány miatt.

Címlapfotó: th.xplore


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.