Digitális bejelentkezés november 8-tól Németországban a rizikó-területről érkezőknek

Mint arról már korábban is részletesen írtunk, aki egy nemzetközi rizikó-területről utazik be Németországba, annak 2020. november 8-tól, vasárnaptól még a beutazás előtt online regisztrálnia kell.

Az internetes felület “Digitale Einreiseanmeldung” (DEA) a beutazásnál kitöltendő papírkártyát (Aussteigekarte) fogja helyettesíteni.

Az online regisztrációs oldal így jelenik meg magyarul

A BEJELENTKEZÉSI OLDAL november 8-án 18:00-tól lépett működésbe: www.Einreiseanmeldung.de





A német belügyminisztérium új rendelkezése szerint minden Németországba beutazó, aki az elmúlt 10 napban rizikó-területen tartózkodott, köteles online regisztrálnia még a be a beutazás előtt.

Lista a német rizikó-területekről: (https://www.rki.de/covid-19-risikogebiete) Jelenleg Magyarország, Ausztria és Svájc is a rizikó-területek között van.

Ezzel a regisztrációval az utazási célhely illetékes egészségügyi hivatala megkapja a beutazó adatait, hogy a kötelező karantén betartását ellenőrizni tudják.

Az adatok biztonságos úton jutnak el a hivatalokhoz, más azokat nem láthatja, a beutazás utáni 14. napon pedig automatikusan kitörlődnek.





A regisztrálási kötelezettséget az új járványügyi törvénybe is bele fogják foglalni. A parlament előreláthatólag november közepén fogja megszavazni.

Szintén november 8-tól lép érvénybe az új karantén-szabály, mely szerint 10 napra csökken a karantén ideje, beutazás után legkorábban 5 nap után lehet tesztet végeztetni.

A tartományok hivatalos internet-oldalai:

Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein, Thüringen.

FORRÁS: www.bmi.bund.de

Photo by Iwona Castiello d’Antonio on Unsplash


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.