Németországban több helyen is voltak kisebb anti-korona demonstrációk

Az anti-korona demonstrálók vonultak az utcára Leipzig-ban. A demonstráció engedélyét az utolsó pillanatban megvonták, a városban ellentüntetők (Antifa) is gyülekeztek. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A demonstrációt azért mondták le, mert maszk nélkül készültek tüntetni. Ezért a rendőrség felkért mindenkit, hogy hagyja el a Kurt-Masur-Platz-ot.





Több száz ember jött össze az ellentüntetésekre az Augustusplatzon – néhányan zenével és tánccal. “Leipzig nimmt Platz” elnevezéssel.

A koronapolitika ellenzői 250 résztvevővel jelentkeztek be, “Das Leben nach Corona” elnevezéssel. Két órával a demonstráció kezdete után megtelt a tér és a rendőrség kordonokkal lezárta a a helyszínt. Csak maszkot viselő embereket engedtek be. A rendőrök végül korlátokkal védték megy egymástól a két tüntető tábort.

A Német Újságírók Szövetsége üdvözölte azt a döntést, hogy az újságírók a jövőben rendőri védelmet kaphatnak. Leipzig különböző helyszínein összesen 8 demonstrációt hirdettek meg – ezek közül 5 anti-korona demot.

Jelenleg a koronahelyzet miatt Szászországban csak 1.000 fő engedélyezett egy tüntetésen.





A rendőrség több tartományban is vízágyúkkal és páncélosokkal készült fel a tüntetésekre.

Anti-korona demonstrációk voltak Bochumban, Göppingenben és Pforzheimban, továbbiakat terveztek Hannoverben és Berlinben. Bochunban a rendőrség szerint 300 ember tüntetett békésen. Ellentüntetők is kb. ennyien voltak.

A német sajtóügynökség fotósa szerint körülbelül 800 ember jött össze Göppingenben, Pforzheimban pedig a rendőrség mintegy 450 résztvevőről beszélt.

FORRÁS: www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.