A részleges Lockdown-t valószínűleg meghosszabbítják Németországban

November 25-én, szerdán ül ismét össze Merkel a tartományok vezetőivel, hogy döntsenek a részleges Lockdown további sorsáról, ami eredetileg november végéig szólt.

A tartományok vezetői folyamatosan egyeztetnek egymással és egyelőre úgy néz ki, hogy a lezárásokat meghosszabbítják.

Markus Söder bajor miniszterelnök elmondta “Annak érdekében, hogy kellemesen tölthessük a karácsonyunkat, meg kell hosszabbítanunk a Lockdown-t és valószínűleg szigorításokra is szükség lesz. Ha megszakítanánk a lezárásokat a fertőzések ilyen magas szintjén, akkor minden elölről kezdődhetne, és még keményebb intézkedéseket kellene bevezetni, mint most Csehország vagy Ausztria is bevezetett. Jobb egy hosszabb Lockdown most, mint egy kijárási tilalom karácsonykor.





Söder szerint a Lockdown-t legalább karácsonyig kell meghosszabbítani. Egyes források december 20-ról beszélnek, hogy addig hosszabbítanak majd.

Több tartomány vezetője is egyetért abban, hogy a karácsonyi ünnepek idejére enyhíteni kell a korlátozásokat, hogy az emberek a családtagjaikkal, szeretteikkel, barátaikkal tölthessék az ünnepeket.

Söder is támogatja, hogy a karácsony időszaka legyen “szabadabb“, de szilveszterre már ismét szigorítást szeretne, pl. helyenként a petárdák ill. az alkohol betiltását.





Az iskolák nyitva tartását támogatják a tartományok vezetői. Az olyan területeken, ahol nagyok a fertőzöttségi számok, elképzelhető, hogy bevezetik a váltakozó-tanórákat és a kisebb csoportokban való tanulást.

Az üzletek előreláthatólag továbbra is nyitva maradhatnak majd, a vasárnapi adventi nyitva tartások még kérdésesek.

Olaf Scholz német pénzügyminiszter elmondta, hogy a Lockdown hosszabbítása esetén a károsult üzleteket, iparágakat továbbra is támogatják pénzügyileg.

Utoljára november 16-án ültek össze a vezetők, ekkor azonban döntés nem született, csak felszólításokat intéztek a német lakossághoz.

FORRÁS: www.ntv.de

Bild von Michal Jarmoluk auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.