Németországban az első oltások decemberben megkezdődnek

Néhány héttel az első ígéretes oltóanyag-jelölt bemutatása után Németországban megnyitják az első oltási központokat. Spahn német egészségügyi miniszter az idei kezdésen dolgozik.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter úgy látja, hogy már decemberben megkezdődhet az oltás az oltás-központokban.

Okkal lehetünk derűlátóak, hogy ebben az évben engedélyezik az oltóanyagot Európában, és akkor azonnal megkezdhetjük az oltásokat” – mondta Spahn.

A tartományoknak december közepéig kell megszervezniük az oltási központokat, ezzel idáig jól haladnak.

Inkább előbb legyenek készen az oltási központok és álljanak üresen, minthogy készen áll a vakcina, de nincs hol beadni.





Olaf Scholz német pénzügyminiszter is hasonlóan nyilatkozott, “Felkészültünk rá, hogy már decemberben el tudjuk kezdeni az oltásokat

Spahn abban bízik, hogy nem kell megvárnunk 2021 végét, hogy mindenki be legyen oltva, mivel már olyan oltóanyag is létezik, amely nem igényel mélyhűtést. Így az oltások hamarosan a sima orvosi praxisokban is megkezdődhetnek.

Ezután pedig már gyorsan fog menni” – mondta Spahn.

Az egészségügyi miniszter egy új online platform kiépítését is bejelentette, amely majd információkat nyújt az elért oltási arányokról, életkor és régió szerint.

Ha már a különösen veszélyeztetett csoportokat sikerült beoltani, akkor kezdhetjük el fokozatosan feloldani a korlátozásokat” – jelentette be.





Németország több, mint 300 millió oltóanyagot biztosított be magának, amely Németország számára bőven elég lesz, és amit szükség esetén szívesen megosztanak más országokkal is.

A miniszter bejelentette, hogy Németországban, Dessau-ban az oltóanyag-gyártó IDT-től is szerez majd be oltóanyagokat.

Reményeink szerint a dessau-i IDT oltóanyagát is engedélyezhetik 2021-ben ” – mondta, mielőtt hétfőn meglátogatta a céget.

Nagyon bizakodó vagyok, és büszkék lehetünk, hogy Biontech és Curevac után a harmadik német vakcinaprojekt is ígéretes úton halad” – mondta Spahn.

A mai sajtótájékoztatón Jens Spahn beszélt az oltási tervről is, amiről már korábban írtunk is.

Az oltás nem lesz kötelező, ezt Merkel és Jens Spahn is többször megerősítette.

FORRÁS: www.ntv.de

Bild von Gerd Altmann auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.