Németország: december 19-től téli szünet az iskolákban?

Merkel kancellár és a tartományok vezetői közötti szerdai csúcstalálkozó előtt a miniszterelnökök bemutatták a saját javaslataikat.

Ezt Merkel kancellár dicséretesnek nevezte, de ezeket még holnapig át kell dolgozni és valószínűleg szigorítani rajta.

Az egyik fő kérdés az iskolai téli szünidő kezdete. Merkel azt szerette volna, ha december 16-tól kezdődött volna, a tartományok azonban tartották magukat az eredeti álláspontjukhoz, miszerint az utolsó tanítási nap a legtöbb tartományban december 18-a legyen.

Így várhatóan a téli szünidő a német iskolákban december 19-től kezdődne, ez által is megkönnyítve a tesztelési lehetőségeket, ill. a kevesebb találkozások által egy biztonságos karácsony lehetővé tételét.




“Az iskolai órák és a karácsony között így csaknem egy hét különbség lesz, ez jelentősen csökkenti a fertőzés kockázatát, hogy a családok lehetőleg egészségesen és gondtalanul ünnepelhessenek.” – nyilatkozta Markus Söder.

A tervezet szerint az iskolákban a 7. osztálytól váltakozó-oktatás lenne ott, ahol nagy a fertőzöttségi szint. Az iskolások reggeli utazási lehetőségeit is fejleszteni akarják.

A szigorítások meghosszabbítása szinte biztos, hogy december 20-ig fog tartani, ebben ugyanis már most nagy az egyetértés.

A vonatokon megnövelik a maszkviselési ellenőrzést, ugyanakkor a Deutsche Bahn az ünnepekre biztosítani akarja a biztonságos utazást, a megfelelő távolságtartási lehetőséggel.

Legközelebb várhatóan december 14-15-én tanácskoznak ismét a vezetők, hogy átbeszéljék az aktuális járványügyi helyzetet.

FORRÁS: www.welt.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.