December közepén jóváhagyhatják az oltást Németországban

Mint arról már korábban írtunk, a német egészségügyi miniszter decemberre várja az oltás jóváhagyását – de csak minden második ember szeretné beoltatni magát. A minisztérium oltási terve is elkészült, erről itt olvashatunk részletesebben.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter a jelenlegi állás szerint azzal számol, hogy december közepére engedélyezik a COVID-19 oltást.

Büszke vagyok rá, hogy a Biontech, mint német fejlesztésű oltás, az oltások élvonalába tartozik és egyben hatásosnak is mutatkozik”– mondta Spahn a Bayerischen Rundfunk műsorában.





Döntő fontosságú, hogy ez több tízezer tesztalanyon végzett vizsgálatokban is bebizonyosodott. Mindazonáltal Spahn elmondta, hogy Németország összesen több, mint 300 millió oltást biztosított be magának több különböző gyártótól.

A Barmer egészségbiztosító társaság megbízásából végzett felmérés szerint a németek 53%-a áll készen az oltásra. A kérdezettek közül 42% mondta azt, hogy a gyermekét is kész beoltatni.

A felmérés során 2.000 embert kérdeztek, 15%-a bizonytalan, 9%-a inkább nem“, 13% pedig a “biztosan nem” választ adta arra a kérdésre, hogy készen áll e beoltatni magát.

A megkérdezettek 10%-a bizonytalan volt. Azok közül, akik nem akarják beoltatni magukat, 68%-ban az oltás biztonságával kapcsolatos kétségeket említették.





Spahn szerint a kórházakban és az idősek otthonában dolgozó alkalmazottak különböző képpen reagálnak arra, hogy ők legyenek az elsők a beoltottak közül.

Néhányan meglehetősen tétován reagáltak és azt mondták, hogy nem feltétlenül akarnak elsők lenni. A többiek esetében azonban egyértelmű, hogy elsőként lesznek beoltva.

Spahn egyúttal egy kéréssel fordult az egészségügyben dolgozókhoz: “Nem csak a saját védelmükről van szó az oltáskor, hanem azokéról is, akiket ápolnak

A tartományokat felszólították, hogy mielőbb biztosítsanak elegendő orvosi személyzetet az oltásokhoz az oltási központokba és a mobil oltási csoportokba is.

Ha az oltóanyag rendelkezésre áll, az oltások nem késlekedhetnek a személyzet hiánya miatt. Az oltási központok létrehozása nagy erőkkel folyik minden tartományban.

FORRÁS: www.ntv.de

Bild von Katja Fuhlert auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.