Karácsonykor kinyitnak a szállodák Németországban? Merkel kritizálja az ötletet

Karácsonykor enyhíteni lehet a kontakt-szigorításokon, erről döntöttek november 25-én a tartományok vezetői és Merkel kancellár.

Így több ember is találkozhat egymással. A kérdés, hogy a vendégek, akik Németország szerte karácsonykor látogatóba mennek, hol szálljanak meg?

Baden-Württemberg a karácsonyi időszakban lehetővé szeretné tenni a szállodai tartózkodás családlátogatásra, mivel nem mindenkinek van lehetősége otthon elszállásolni a vendégeket.





Különösen egy kétgyermekes család számára, akik karácsonykor meglátogatják a nagymamát és a nagypapát a kis lakásukban, kényelmesebb és nyugodtabb lenne, ha a szálloda ágyában aludhatnának a kanapé helyett, vagy hálózsákkal a padlón a nappaliban” – mondta a CDU egyik politikusa.

A tartomány kormányának sürgősen meg kell vitatnia, hogy családi okokból a szállodai tartózkodás Baden-Württembergben megengedhető lesz e december 23. és 27-e között.

Egyre több tartomány járja a saját útját

Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Hessen, Schleswig-Holstein, Berlin és Mecklenburg-Vorpommern tartományok már bejelentették, hogy a kancellária ajánlásával ellentétben, lehetővé teszik a szállodai tartózkodást családi látogatásokra az ünnepi időszakban.





Baden-Württemberg idegenforgalmi minisztere, Guido Wolf (CDU) támogatta a hotel-nyitvatartási javaslatot.

Más tartományok megmutatták a helyes utat és okkal tettek így. A szállodai tartózkodás engedélyezése családi látogatásra karácsonykor csökkentené a fertőzés kockázatát. A döntést azonnal meg kell hozni, mivel a szállásadóknak elegendő idő kell, hogy felkészülhessenek, és az embereknek is tudniuk kell, mivel tervezhetnek” – mondta Wolf.

December 23 és január 1- között 10 ember szoros családi vagy baráti körben találkozhat egymással az új szabályok szerint.

Merkel erősen kritizálja a kezdeményezést. Számára ez elképzelhetetlen, főleg olyan tartományokban, ahol magasak a fertőzöttségi számok. Szerinte nem ellenőrizhető, hogy valóban csak családtagok veszik igénybe a szállókat, vagy turisták is.

FORRÁS: www.swr.de www.ntv.de

Bild von Steve Buissinne auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.