Belgiumban a reptéren brutálisan végeztek a rendőrök egy szlovák vállalkozóval

Az ügyet a német nyelvű médiában egy osztrák lap hozta le. Egyelőre kevés médium foglalkozik vele, furcsa módon pont a nagy igazságtevő német média egyáltalán nem.

És miközben azt gondolnánk, hogy egy fejlett demokratikus európai országban ilyesmi nem történhet meg, sajnos nagyon is, sőt, még meg is próbálják eltusolni. Osszuk meg minél többen, hogy lássa mindenki, ez igenis bárhol megtörténhet, méghozzá következmények nélkül!

A Twitteren mozgalom is indult, hogy kiderüljön az igazság.

Az eset 2018. februárjában történt Belgiumban, de a videót csak most hozták nyilvánosságra egy belga napilapban. A 38 éves szlovák férfit, aki egy építkezési vállalkozó volt, Charleroi reptéren vezették el, mert nem akarta felmutatni a beszállásnál a jegyét és furcsán viselkedett.  

Image

Jozef Chovanec jó családapa és férj volt

Foto: Twitter Kip Clijsters@waterkiek #JusticeForJozefChovanec

Image

Foto: Kip Clijsters@waterkiek

Jozef Chovanec-et elvezették, majd megbilincselték. Mivel állítólag ezután sem nyugodott le, a szobába több rendőr is bement. Az egyik 16 percen keresztül nehezedett a férfi mellkasára, és be is takarták pokróccal.

A rendőrnő Hitler karlejtést is csinált közben, ahogy ez a videón is látszik.

Felmerül a kérdés, hogy a belga hatóságok az ezzel kapcsolatos híreket megpróbálták eltusolni és elferdíteni.

Később a férfi elvesztette az eszméletét, kórházba szállították, ahol a hivatalos jelentés szerint másnap szívrohamban meghalt.

Die Rettung kam für den Festgenommenen zu spät, nachdem ein Polizist 16 Minuten auf seiner Brust saß. (Bild: AP)

Foto AP

A rendőrségi vezetőség le van sújtva, ők állítólag a videót azelőtt nem ismerték. A videó megjelenése után a belga szövetség rendőrfőnök helyettese lemondott. Nyomozást indítanak az ügyben, azért is, hogy miért nem került ez a videó felvétel soha a felsőbb hatóságokhoz.

Image

HLN.BE@HLN_BE

Az ügy csak azért került nyilvánosságra, mert Jozef Chovanec felesége, Henrieta Chovancova, az ügyvédje tanácsa ellenére hozta nyilvánosságra a videót.

Chovancova már rendkívül frusztrált, hogy az ügyben két éve nem történik lépés.

Az ügyfelem azért akarta, hogy lássa a világ ezt a videót, mert időközben elvesztette a hitét a büntetőjogi szolgáltatásban.” – mondta a feleség ügyvédje.

“Szomorú, mondta Chovancova a „De Morgen“ belga újságnak, hogy a hatóságok megpróbálták az ügyet a szőnyeg alá söpörni, mintha nem is számítana, mint a szemét, amit el kell tüntetni.mondta a felesége. Az ügyről először a belga „Het Laatse Nieuws“ tudósított.

Az ügy emlékeztet George Floyd ügyére, mely világszerte nagy felháborodást keltett. Reméljük, hogy Belgiumban működik a jogrendszer.

A videók megrázóak! VIGYÁZAT

FORRÁS: www.kronenzeitung.at www.bbc.com www.brutal.parameter.sk

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.