Izrael: Pfizer vakcina véd a továbbfertőzéstől is – a beoltottak már fitneszterembe is mehetnek

Oltás Izraelben, a Pfizer vakcinával nem fertőzünk tovább

Eddig ismeretlen volt, hogy a koronavírus védőoltást megkapók tovább fertőznek-e vagy sem.

Izraelben a társadalom egyharmadát sikerült beoltani a Pfizer/Biontech vakcinával.

Egy tanulmány alapján az izraeli egészségügyi minisztérium megállapította, hogy a Pfizer/Biontech vakcina második adag beadása után az emberek nem fertőznek tovább a korona vírussal.

A német egészségügyi szakember Karl Lauterbach nagy reményeket fűz a vakcinához és a nyájimmunitás kialakításához:

“Ezek a kiértékelések nagyon hasznosak és azt jelentik, hogy az oltás után az ember nem fertőződik meg és nem is fertőz tovább. Így a nyájimmunitás valóban megvalósítható lehet és ez a normális élethez való visszatérést jelenti.”

Az adatok alapján a második dózis beadása után a vakcina 96%-os védettséget ad a koronavírus fertőzéssel szemben, a továbbfertőzést pedig 91,9%-os arányban megakadályozza.

Ezek az adatok a már korábbi laboratóriumi vizsgálatok eredményeit erősítik meg.

Izrael idáig a világon a legelőrehaladottabb szinten tart az oltási folyamattal, a majd 9 milliós lakosából 4,25 millió embert oltottak már be az első oltással.

Időközben már 16 éves kortól lehet jelentkezni oltási időpontra.
Izrael megkezdte a nyitást

Izrael egy “zöld kártyával” lehetővé teszi, hogy azok, akik már megkapták a koronavírus védőoltást, járhassanak ismét pl. fitneszterembe, hotelekbe, színházakba.

Az izraeli egészségügyi miniszter Twitteren írta, hogy már több, mint 3,2 millióan élvezhetik az előnyöket, itt az ideje a gazdaságot felpörgetni.

Benjamin Netanjahu azt mondta, hogy a “zöld kártya” lehetővé teszi, hogy részlegesen feloldják a zárlatot az országban, de a fertőzöttek száma is jelentősen csökkent az utóbbi időben.

Egy második nyitás keretében vasárnaptól a nem beoltottaknak is megnyithattak a bevásárlóközpontok, múzeumok, könyvtárak és imaházak, ahol a higiéniai szabályokat továbbra is betartják, mint pl. a maszk-kötelezettséget.

Az iskolákban is további osztályoknak indulhat a tanítás.

Az országban minden gyógyult vagy beoltott egy héttel a második oltás után kap egy online kiállított oltási bizonyítványt, melynek adatait QR-kóddal lehet beolvasni.

Aki egy ilyen oltási bizonyítvánnyal rendelkezik, megkaphatja a “zöld kártyát”, többek között egy speciális applikáció segítségével.

Forrás1 Forrás2  Bild von DEZALB auf Pixabay

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.