Izrael: Pfizer vakcina véd a továbbfertőzéstől is – a beoltottak már fitneszterembe is mehetnek

Oltás Izraelben, a Pfizer vakcinával nem fertőzünk tovább

Eddig ismeretlen volt, hogy a koronavírus védőoltást megkapók tovább fertőznek-e vagy sem.

Izraelben a társadalom egyharmadát sikerült beoltani a Pfizer/Biontech vakcinával.

Egy tanulmány alapján az izraeli egészségügyi minisztérium megállapította, hogy a Pfizer/Biontech vakcina második adag beadása után az emberek nem fertőznek tovább a korona vírussal.

A német egészségügyi szakember Karl Lauterbach nagy reményeket fűz a vakcinához és a nyájimmunitás kialakításához:

“Ezek a kiértékelések nagyon hasznosak és azt jelentik, hogy az oltás után az ember nem fertőződik meg és nem is fertőz tovább. Így a nyájimmunitás valóban megvalósítható lehet és ez a normális élethez való visszatérést jelenti.”

Az adatok alapján a második dózis beadása után a vakcina 96%-os védettséget ad a koronavírus fertőzéssel szemben, a továbbfertőzést pedig 91,9%-os arányban megakadályozza.

Ezek az adatok a már korábbi laboratóriumi vizsgálatok eredményeit erősítik meg.

Izrael idáig a világon a legelőrehaladottabb szinten tart az oltási folyamattal, a majd 9 milliós lakosából 4,25 millió embert oltottak már be az első oltással.

Időközben már 16 éves kortól lehet jelentkezni oltási időpontra.
Izrael megkezdte a nyitást

Izrael egy “zöld kártyával” lehetővé teszi, hogy azok, akik már megkapták a koronavírus védőoltást, járhassanak ismét pl. fitneszterembe, hotelekbe, színházakba.

Az izraeli egészségügyi miniszter Twitteren írta, hogy már több, mint 3,2 millióan élvezhetik az előnyöket, itt az ideje a gazdaságot felpörgetni.

Benjamin Netanjahu azt mondta, hogy a “zöld kártya” lehetővé teszi, hogy részlegesen feloldják a zárlatot az országban, de a fertőzöttek száma is jelentősen csökkent az utóbbi időben.

Egy második nyitás keretében vasárnaptól a nem beoltottaknak is megnyithattak a bevásárlóközpontok, múzeumok, könyvtárak és imaházak, ahol a higiéniai szabályokat továbbra is betartják, mint pl. a maszk-kötelezettséget.

Az iskolákban is további osztályoknak indulhat a tanítás.

Az országban minden gyógyult vagy beoltott egy héttel a második oltás után kap egy online kiállított oltási bizonyítványt, melynek adatait QR-kóddal lehet beolvasni.

Aki egy ilyen oltási bizonyítvánnyal rendelkezik, megkaphatja a “zöld kártyát”, többek között egy speciális applikáció segítségével.

Forrás1 Forrás2  Bild von DEZALB auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.