A német Alltours csak beoltott vendégeket akar ősztől fogadni

Hotel csak oltással

A düsseldorfi utazási szervező cég Alltours bejelentette, hogy előreláthatólag október 31-től a saját Alltours-hoteleiben csak koronavírus ellen beoltott vendégeket fogadnak.

A pontos időpont az oltások előrehaladásától függ.

A cég Allsun néven Mallorcán, a Kanári-szigeteken és Görögországban 35 hotelt üzemeltet.

Egy teszt-kötelezettség már most is érvényben van, a vendégeknek egy 48 óránál nem régebbi tesztet kell felmutatniuk.

Azokat a dolgozókat pedig, akik napi szinten kapcsolatban vannak a vendégekkel, naponta tesztelik. A cég a személyzetet is mielőbb be akarja oltatni.

Az előírt higiéniai szabályok betartása a jövőben is kötelező lesz.

A cég tulajdonosa Willi Verhuven elmondta:

“A vendégeinknek a legnagyobb biztonságot szeretnénk biztosítani, hogy a nyaralásukat maximálisan élvezhessék. Ahogy egyre több ember lesz beoltva és csökken a fertőzöttek száma, a nyaralásnak nem lehet akadálya, akár már húsvétkor is.”

A pénteki bejelentés után a szociális médiában többen is kifejezték felháborodásukat a #boykottAlltours jelző alatt és jelentették be, hogy az utazási irodát bojkottálni fogják.

Közben Spanyolország vasárnaptól már nem számít a magasan fertőzött területek közé Németországban, sima rizikó-területté válik, ami azt jelenti, hogy onnan visszatérve egy 48 óránál nem régebbi negatív teszt és a karantén, amit 5 napnál korábban nem lehet feloldani lesz érvényben.

Forrás Bild von AgE Global Group auf Pixabay 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.