A németek Luxemburgba járnak át fodrászhoz

Németországból Luxemburgba járnak át fodrászhoz

Egy határmenti luxemburgi fodrászathoz tömegesen érkeznek a német vendégek, a parkolók tele vannak német rendszámú autókkal. Van aki a szomszédos településről érkezik, de van aki messzebbről.

A német ntv magazin videóban számol be arról, hogy mi zajlik éppen egy luxemburgi fodrászatban, miközben Németországban a fodrászatok mindenhol hetek óta zárva vannak.

A telefon folyamatosan csöng, a vendégek boldogok. Egy hölgy elmondja, hogy ismét embernek érzi magát, miután szépen megcsinálták a frizuráját.

A tulajdonosnő elárulja, hogy Trier esik a legközelebb, de más városból is érkeznek vendégek, mint pl. Köln, Bonn, Frankfurt, de tegnap Münchenből is volt vendége.

Idáig kávé,-tankoló,-és cigaretta turizmus volt, most már fodrász turizmus is van.

Amióta Luxemburgban feloldották a lezárásokat, a határmenti 5 személyes fodrászatnak naponta akár 70 vendége is van.

A fodrász elmondja, hogy sokan Youtube videókat követve próbálják a festést megoldani, de ez nem mindenkinek sikerül, ezért sok felkérésük van pl. hajfestésre.

Egy férfi ügyfél azért ment, mert most akar új útlevél fotót készíttetni, ezért szüksége van egy friss hajvágásra.

Habár a német kormány mindenkit eltanácsol a turisztikai utazásoktól, ez mégsem számít illegálisnak. A vendégek sem aggódnak a fertőzés miatt, hiszen a higiéniai szabályokat mindenki betartja.

A fodrász tulajdonosa azt is elmondja, hogy sokan nem csak egy friss vágásért és festésért hálásak, de a jóleső fejmasszírozásnak is nagyon örülnek, amit nyilván már Németországban is sokan hiányolnak.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.