Aki teheti, most Dubai-ba utazik lazítani

Aki teheti, Dubai-ba utazik nyaralni a koronavírus idején

Miközben Európában kemény lezárások vannak, Dubaiban a szállodák, a szolgáltatók és a strandok nyitva állnak a turisták előtt.

Különböző hírességek és influencerek posztolnak magukról fotókat Dubaiból a strand-klubból és koktél-bárokból.

Al-Fahidi, Dubai történelmi központja most is tele van nyugati turistákkal.

A fertőtlenítőszerek és a távolságtartásra kötelező jelek emlékeztetnek arra, hogy a nyaralást nem lehet úgy élvezni, mint azelőtt, de a maszk-kötelezettség is szigorúan be van vezetve.

A fertőzések száma növekszik, de a turisták biztonságban érzik magukat.

Csak január első hetében kb. fél millió turista landolt Dubai repterén. Az Airline Emirates ismét naponta üzemel a nagy gépeivel is, érintve a világ összes pontját.

Beutazáskor egy negatív PCR-tesztet kell vinni magunkkal. Attól függően, hogy honnan érkezünk, kérhetnek még egy tesztet érkezéskor, de karantén kötelezettség nincs, ha a teszt negatív.

A bárok és éttermek, bevásárló-központok nyitva. Ami új, hogy a legtöbb helyen digitális étlap van. A kiránduló csoportok pedig csak kis létszámmal indulhatnak.

Dubai fő bevételi forrása a turizmusból származik, 2019-ben több, mint 16 millió látogatója volt. 2020-ban a hivatalok célja az volt, hogy a turisták számát 20 millióra növeljék, de közbeszólt a koronavírus és a lezárások.

A nyitással most a gazdaságban adódó krízis helyzetet akarják helyrehozni, írja a német stern magazin.

Az új németországi beutazási szabályok szerint a magasan fertőzött területekről visszaérkezőknek nem csak negatív tesztet kell felmutatni lehetőleg még beutazás előtt, hanem a 10 napos karantén alól sem mentesülnek visszaérkezéskor, január 24-e óta Dubai is közéjük tartozik.

Foto: thepointepalm


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.