Szívesen kitessékelnék a németek a thai királyt Bajorországból

A thai király Bajorországban

A thai király X. Ráma rendszeresen tartózkodik Bajorországban, Garmisch-Partenkirchen-ben. Olyan gyakran, hogy már azt gyanítják, hogy az országát Németországból kormányozza. Az utazások viszont minden esetben “magánjellegű tartózkodás”-nak vannak titulálva.

Thaiföldön hónapok óta tartanak az uralkodó elleni tüntetések. A demonstrálók levelet írtak a Bangkokban lévő német nagykövetnek, Georg Schmidtnek, és megkérték, hogy vizsgálják felül a király itteni hivatali tevékenységét. Eddig azonban a külügyminisztérium nem talált terhelhető bizonyítékot bármilyen illegális tevékenységre.

A német külügyminiszter Heiko Maas még tavaly felhívta a király figyelmét, hogy amennyiben Bajorországban vét a szabályok ellen, annak következményei lehetnek. Október közepe óta visszatért Thatiföldre, hogy mikor jön ismét Németországba, nem tudni.

A vizsgálatok szerint az országból csak akkor lehetne kiutasítani, ha a személye nemkívánatossá válna (persona non grata).
Bajorország szívesen szabadulna tőle furcsa viselkedése és kormányzási stílusa miatt. Feltűnő öltözködése miatt pedig már többször jelent meg a németországi pletykalapok oldalain.

Prinz Protz | Wird dieser Mann wirklich König von Thailand? - Royals - Bild.de      Rama X.: Wollte der Thai-König seine Geliebte töten lassen? *** BILDplus Inhalt *** - Leute - Bild.de

A koronavírus óta Garmisch-Partenkirchen-ben kibérelte az egész Grand Hotel Sonnenbichl luxus szállodát, kb. 80 fős kíséretével és 20 fős háremével. A felső emeletet teljesen lezárta a személyzet számára is.

Thai-König macht ganzes Luxushotel zu seinem Isolationsreich! - KOSMO

Tutzing-ban a Starnberger See mellett lévő 12 millió Eurós villájában is sokat van, ahol főleg a fia él.

Wohnen nur für Reiche? - Reich, reicher, Starnberger See (Archiv)

Privát repülőgépével gyakran utazik Thaiföldre, ha pl. egy ünnepségen részt akar venni.

Mióta trónra lépett (2016), sok kritikát kapott, amiért nagyrészt külföldön él, habár országában egy személye elleni sértésért akár 15 évi börtönnel büntet. X. Ráma nem egy közkedvelt uralkodó.

Vagyona a becslések szerint 35 milliárd Euro.

Fia, Dipangkorn herceg 2011 óta a bajorországi Waldorfschule-ban, Wolfratshausen-ben jár iskolába és nagyon közkedvelt kellemes személyisége miatt. A 15 éves trónörökös a németet, akár bajor akcentussal, már jobban beszéli, mint anyanyelvét.

Hogy miért pont Németország? Állítólag már a király nagyapja is kedvelte a német császárt. Szeret síelni és utazni, de azt is írták már, hogy autista fia miatt, akit hazájában szégyell. Ugyanakkor Németországban nem kell megfelelnie a szigorú elvárásoknak, főleg ami a megjelenését illeti.

Németországba való utazásakor a királynak nincs szüksége vízumra, akkor sem, ha az privát jellegű.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.