Ausztria Magyarország felől is szigorítja a határellenőrzést – Mallorca hétfőtől a piros területek között

Sebastian Kurz kedden tartott sajtótájékoztatóján jelentette be az alábbiakat.

A legtöbb Ausztriába visszatérő nyaraló megfertőződött a koronavírussal, ezek közül sok a fiatal.

Hétfőtől utazási figyelmeztetés a Baleran-szigetekre

Ausztria hétfőtől, augusztus 24-től, utazási figyelmeztetést ad ki a Baleran-szigetekre. Akik innen térnek vissza, azoknak a reptereken ingyenes tesztelésre lesz lehetőségük, augusztus 24 után pedig kötelező lesz a teszt elvégzése. Egy friss negatív korona-teszt kiválthatja a karantént. A tesztet 48 órán belül Ausztriába való érkezés után köteles mindenki elvégeztetni, aki a Baleran-szigetekről érkezik vissza. A teszt eredményig otthoni karanténba kell maradnia.
Intenzívebb határellenőrzés

Kurz beszélt a határellenőrzés megerősítéséről. Nyáron az egészségügyi hivatal segítségével szúrópróbaszerűen vizsgálták meg a beutazókat.

Most ezt tovább akarják fokozni további 500 rendőr, valamint 800 katona segítségével, akik az egészségügyi hivatal munkáját segítik majd.

A sajtótájékoztatón külön elhangzott, hogy elsősorban Karintia és Tirol felől lesz szigorítás, valamint Szlovénia és Magyarország felől, a Nyugat-Balkánról érkezők miatt.

Amire számítani lehet majd, hogy a rendőrség elkérheti a személyi adatokat és megkérdezheti, hogy ki honnan jött. Amennyiben Ausztriába tart valaki, és nem átutazó, úgy ők szabják ki a hatósági karantént szükség esetén, melyet kötelező betartani. Aki ezt nem teszi meg, több, mint 1000 Euro-s bírsággal számolhat.

A Drive-In teszt-állomások már most sok helyen elérhetőek az országban, péntekig még a Horvátországból érkezők ingyen teszteltethetik magukat.

FORRÁS: www.derstandard.at


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.