Ausztria utazási figyelmeztetést ad ki Horvátországra hétfőtől, aug. 17-től

Ausztria hétfőtől utazási figyelmeztetést ad ki Horvátországra. Azokat a nyaralókat, akik jelenleg Horvátországban tartózkodnak, felszólítják, hogy mielőbb térjenek vissza.

Horvátországban az utóbbi időben jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma.  Az Ausztriába visszatérők közül pedig sok Horvátországból érkezőnek lett pozitív teszteredménye.

Horvátország csütörtökön 24 órán belül 180 új fertőzöttet jelentett. Ráadásul spekulációk folytak arról, hogy a hivatalok esetleg feljavították a fertőzöttek hivatalos adatait.

Ausztriában péntek reggel 282 új fertőzött van, ebből sokan utazásból visszatérők.

Általános utazási figyelmeztetés, vagyis 4-es fokozatú figyelmeztetés az egész világra vonatkozik, ami azt jelenti, hogy semmilyen utazást nem ajánlanak Ausztriából, de piros színű jelenleg 31 országra érvényes, ezek között van pl. Bulgária, Románia, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Észak-Macedónia, Moldva, Szerbia, Törökország, Ukrajna, Portugália, Svédország, Spanyolország egyes részei.

Ausztria külügyi oldala itt látható az összes ország felsorolásával és térképpel.

FORRÁS: www.diepresse.at


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.