Ausztria szigorít a beutazási szabályain

Ausztria beutazási szabályok

Az osztrák belügyminiszter Karl Nehammer ma adott sajtótájékoztatót az új, szigorított beutazási szabályokról Ausztriába.

Ausztria február 8-tól enyhítéseket vezet be, üzletek nyitnak meg és fodrászatok, de a beutazási szabályokon szigorítanak. A rendelet néhány nap múlva készül el, ekkor lesz olvasható a hivatalos oldalakon is.

December 15. óta érvényes a szigorított beutazási szabály, eddig 3 millió embert ellenőrzitek a határokon és több, mint 200.000 embert küldtek karanténba, mondta Nehammer a sajtótájékoztatón.

A beutazáskor regisztrációs kötelezettség volt érvényben és 10 napos karantén, lehetőséggel az 5. napon egy negatív teszttel lehetett szabadulni.

Erre a jövőben nem lesz lehetőség, a negatív teszt ellenére is érvényben marad a 10 napos karantén kötelezettség.
Tesztelés az ingázóknak

Az ingázók idáig mentesültek a regisztráció és a teszt-kötelezettség alól, a jövőben ez is megváltozik.

Az ingázóknak is regisztrálniuk kell a Pre Travel Clearance oldalon keresztül és egy negatív tesztet felmutatniuk beutazáskor.

Egy héten egyszer lesz szükség tesztelni, a teszt 7 napig lesz érvényes, a PCR és az antigén-gyorsteszt is elfogadott.

Az ingázókra a karantén-kötelezettség nem vonatkozik.

Nehammer elmondta, hogy a jelenlegi határellenőrzést Magyarország, Szlovákia, Csehország és Szlovénia felé meghosszabbítják.

Az FFP2 maszk-kötelezettség megszegése a jövőben 90 Euro büntetéssel jár.

Videó a mai sajtótájékoztatóról az iskolanyitásról és az új beutazási szabályokról

www.tips.at


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.