Ausztria új szabályai december 7 – január 6-ig

Ausztria december 2-án döntött a további szabályokról december 7 – január 6-ig.

Kijárási tilalom: Este 20:00 – 6:00-ig a lakóhelyet csak alapos indokokból szabad elhagyni, kivétel ez alól a december 24, 25, 26 és a december 31-e.

Találkozások: Napközben max. 6 fő találkozhat és 6 gyermek, két háztartásból, kivétel ez alól a december 24, 25, 26 és a december 31-e, ekkor max. 10 fő találkozhat és mindegy, hány háztartásból.

Utazás: A rizikó-területről érkezőkre 10 napos karantén vonatkozik, melyet legkorábban az 5. nap után egy negatív PCR-teszttel lehet feloldani. Kivéve munkaügyi, üzleti utazás, átutazás. Aki bizonyítani tudja, hogy nem szándékozik Ausztriában maradni, az mentesülhet.

Iskolák: Az iskolák és óvodák újból megnyithatnak. 10 éves kortól kötelező a tanítás ideje alatt a maszk viselése. Az egyetemek távoktatáson lesznek.

Üzletek: Az üzletek ismét megnyithatnak, 10 nm / fő szabályozással.





Szolgáltatók: A testápolással kapcsolatos szolgáltatások ismét működhetnek, pl. a fodrászat.

Éttermek: Január 7-ig zárva maradnak. Elvitelre lehet vásárolni 6:00 – 19:00 óráig, kiszállítás időponttól függetlenül lehetséges.

Hotelek: Hotelek és szállásadóhelyek zárva tartanak, kivéve az elhalaszthatatlan üzleti utazóknak. Január 7-től, ha a fertőzési számok megengedik, kinyithatnak.

Rendezvények: Rendezvények nem engedélyezettek, pl. házasságkötés, születésnapi parti, sport események, kulturális események.

Kultúra: Múzeumok és könyvtárak megnyithatnak. Január 7-től további kulturális létesítmények is megnyithatnak, pl. mozik.

Sport és szabadidő tevékenységek: Zárt helyeken nem lesz rá lehetőség (pl. fitnesz-terem, uszoda,) nyitott helyeken december 24-től megengedett (pl. síelés)

Ahol lehetséges ajánlott a home-office használata.

www.heute.at


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.