Ausztriába való beutazáskor január 15-től online regisztráció kötelezettség lesz

Online regisztráció lesz szükséges Ausztriába való beutazáskor

Ausztriába való beutazáskor január 15-től online regisztráció kötelezettség lesz. Kivételek az átutazók, ingázók. A Karantén köztelezettség marad.

Január 15-től, péntektől lép érvénybe egy új beutazási szabályozás Ausztriában. Az online regisztráció mindenkinek kötelező lesz, akik olyan országból érkeznek, ahol Ausztriában utazási figyelmeztetés van kiadva, vagyis nem csak a rizikó-területekről érkezőknek.

A 10 napos karantén kötelezettség megmarad, melyet legkorábban beutazás után az 5. napon lehet feloldani egy negatív teszttel.

Kivételek a rendelet alól az ingázók, átutazok, áruszállítók.

A regisztrálásnál be kell adni a nevet és elérhetőségi lehetőséget, valamint, hogy az elmúlt időszakban melyik országokban tartózkodott a beutazó. Azt is meg kell jelölni, hogy mennyi ideig szándékozik a beutazó Ausztriában tartózkodni és milyen címen.

Ha valaki munkaügyi okokból utazik, annak a negatív PCR tesztről szóló papírját fel is tudja tölteni, amivel a karantén alól mentesülhet.

Mindehhez egy PTC-nyomtatvány lesz szükséges, ami németül és angolul lesz elérhető Ausztria hivatalos www.formularservice.gv.at oldalán.

Az adatokat 28 nap elteltével törlik.

Egy esetleges határellenőrzésnél az  elküldésről szóló igazolást kinyomtatva vagy elektronikus formában kell tudni felmutatni.

Az ehhez tartozó határozat a következő napokban jelenik meg, várhatóan kedden.

www.diepresse.com


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.