Ausztriában is érezhető volt az olaszországi szerdai földrengés

Földrengés Riminiben, Ausztriában is érezni lehetett

Enyhe kimenetelű volt az Olaszországot szerda reggel sújtó erős földrengés, mégis egyértelműen érezhető volt Ausztriában is.
Nagy szerencsének tekinthető, hogy a rengés körülbelül 27 kilométerre a partoktól, a tenger belsejében történt, ennek ellenére egész Közép-Olaszországot érintette.

Szerda reggel 7 óra 07 perckor Rimini partjainál 5,5-es erősségű földrengés történt, amely ezzel a 2022-es év 5 legerősebb földrengése közé tartozik világszerte.

Az épületekben kisebb károk keletkeztek, cserepek és tárgyak zuhantak a földre. Az emberek pánikszerűen menekültek, több sérültet kórházban kellett ellátni.

Sokan emlékeztek a 2016-os földrengésre a régióban, amikor több mint 300 ember halt meg és a vasúti közlekedés órákig szünetelt, hogy ellenőrizzék a síneket a károk miatt.
A mostani szerencsére enyhe kimenetelű volt. Sem a 31 kilométerre fekvő Fasóban, sem a 46 kilométerre fekvő Anconában nem keletkezett nagyobb kár. A földmozgások azonban olyan erősek voltak, hogy még Ausztriában is jól lehetett érezni.

A Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) Karintia, Stájerország, Tirol, Salzburg és Bécs tartományokból kapott jelentéseket, ahol az emberek az enyhétől az erősig érezték meg a földrengést.

Sokan jeleztek vissza, hogy az épületek egyértelműen megingottak, különösen a magasabb emeleteken. Ausztriában azonban nem várhatóak épületkárok.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.