Ausztriában meghosszabbítják a lezárásokat február 8-ig

Ausztria lezárás

Ma döntött Ausztria a lezárás meghosszabbításáról és további szigorításokról február 8-ig, A jelenlegi lezárást, melynek január 25-től lett volna vége, most meghosszabbítják 14 nappal.

Indok, a jelenlegi járványügyi számok és a félelem a vírus-mutációtól.
Új szigorítások január 25-től

A kötelező távolságtartás 1 m helyett 2 m lesz, és bevezetik az FFP2 maszk-kötelezettséget az üzletekben, hivatalokban, tömegközlekedésben.

Lassú nyitás február 8-tól

Az új cél, hogy február 8-tól megnyithassanak az iskolák, kereskedők, fodrászatok, kozmetikusok, múzeumok.

Nem tervezik a nyitását a indoor-sportolási lehetőségeknek, pl. fitneszterem. A síelés és korcsolyázás továbbra is megengedett, de a hotelek zárva. Ezzel a síturizmusnak idén befellegzett.

A gasztronómia februárban biztosan nem fog még kinyitni. Február közepén döntenek majd arról, hogy egy márciusi nyitás lehetséges-e.

Iskolák

Habár a politika megígérte, hogy január 25-től ismét megnyithatnak heti teszteléssel az iskolák, a távolsági oktatás keleten január 29-ig tart, Bécsben és Alsó-Ausztriában február 8-tól tervezik a nyitást, a többi tartományban február 15-én.
További intézkedések

Az iskolákban folyamatos tesztelést akarnak bevezetni. Home-office bevezetése, ahol csak lehet.

Videó a mai sajtótájékoztatóról

www.heute.at


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.