Ausztriában sokan voltak síelni a hétvégén

Ausztriában sokan voltak síelni a hétvégén

December 26. szombat óta Ausztriában érvényben a harmadik lezárás. Ennek ellenére számos síterület annyira túlzsúfolt volt, hogy a bekötő utakat le kellett zárni. Időközben Ausztriában is beindult az oltási kampány.

Ragyogó napsütésben néha olyan nagy forgalmi dugók alakultak ki a hétvégén az osztrák síterületeken, hogy helyenként le kellett zárni.





A téli túrázást és síelést kínáló karintiai Bodental a mai nap, vasárnap zárva maradt a szombati roham után, csakúgy, mint Rodelwiesen Semmeringben, Bécstől 100 km-re.

A szociális médiákban olyan képek láthatóak, ahol a távolság betartása nem volt meg és nagyobb tömeg gyűlt össze.

A síterületek Hinterstoder, Wurzeralm és Kasberg Oberösterreichban délben megteltek, a völgy bejáratánál visszafordították az autókat.

Szombaton a voralbergi Damülsben, Lindautól 70 km-re, egy nagyobb csoportosulást kellett feloszlatni.

Ausztriában számos síterület van nyitva, de gyakorlatilag csak az ottaniak számára.

A külföldről érkezők számára 10 napos karantén-kötelezettség van, ami elriasztja a turisták többségét. Ezenkívül minden 14 évesnél idősebb síelő köteles FFP2 maszkot viselni a gondolákban, felvonókban és az előttük álló sorokban.





Egyes hegyi vasutak csak feleannyi vendéget szállítanak a távolsági szabályok betartása érdekében. A jegyeket online kell lefoglalni.

A tömeg Damüls-ben a szomszédos területek hóhiányának volt köszönhető – magyarázta Andreas Gapp, a Vorarlberg felvonók vezetője. Elmondása szerint ebből tanultak és összességében pozitív tapasztalatai vannak a karácsonyi időszakkal. Az emberek viselték szabályosan a maszkokat, betartották a távolságot és a gasztronómiai szabályokat is elfogadták, mondta.

Bodentalban és Semmeringben a hatóságokat az út szélén álló járműtömegek miatt riasztották. A tűzoltóautók vagy a mentők hozzáférését részben akadályozták.

Semmeringben karácsony napján sikertelenül próbálkoztak korlátokkal megakadályozni a tömeges szánkózást. Mindkét hely időközben lezárta az odavezető utat.

A salzburgi hegységeknek számos látogatója volt, de a helyzet enyhült – jelentette a salzburgi felvonók szóvivője, Erich Egger. Főleg nappali kirándulók vannak. Körülbelül 3.000 vendég volt vasárnap a Schmittehöhe-n, szemben az előző évek napi 16.000 vendégével.




A rendőrség illegális partit oszlatott fel Bécsben

Eközben Ausztriában is megkezdődött a koronavírus elleni nagyszabású oltás-program.

“2020. december 27. történelmi nap” – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár. “Ez a világjárvány elleni győzelem kezdete”.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerint 4 millió oltóanyag-adagnak kell rendelkezésre állnia a nyárig a csaknem 9 millió lakosú országban.

Szombaton lépett hatályba Ausztriában a harmadik lezárás.





A legelső este a bécsi rendőrség engedély nélküli partit oszlatott fel 40-50 vendéggel. A 13 és 22 év közötti fiatalok külön házat béreltek – közölte a rendőrség.

Közel két tucatot feljelentettek közülük, a többiek elmenekültek. A vendégek között volt egy 19 éves német, akivel szemben most kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

A partira úgy derült fény, hogy az egyik vendég megsérült a fején. A barátok kivitték és néhány sarokkal arrébb riasztották a mentőket, de a hozzá csatlakozó rendőrök észrevették a bulit.

www.ntv.de Bild von StockSnap 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.