“Az oltás az út a szabadsághoz” – Markus Söder új terveket jelentett be

Bajorországban könnyebb lesz oltatni

Bajorország miniszterelnöke meg akarja győzni a fiatalokat az oltásról. Az éjszakai klubok ősszel újra nyithatnak, de csak oltott vagy gyógyult emberek számára. Az oltott személyeknek más területen is előnyökkel kell rendelkezniük. A korona tesztek hamarosan újra pénzbe kerülhetnek, lezárásról egyelőre nincs szó. Az oltást fel kell pörgetni.
Markus Söder bajor miniszterelnök a klubok és diszkók megnyitásával akarja ösztönözni a fiatalokat az oltásra.

Ősszel újra megnyílhatnak az éjszakai vendéglátóhelyek. Ennek előfeltétele azonban, hogy a vendégeket beoltatják magukat. Előtte oltási kampányt kell tartani a fiatalok számára. Az éjszakai gasztronómia megnyitása ösztönzést jelenthet az oltásokra

– mondta Söder.

A bajor miniszter a kulturális intézményekre, sporteseményekre is könnyebb bejutást akar biztosítani az oltottaknak.  A rendezvényeknél nem számítanának bele a korlátozott nézőszámba.

Konkrét időpont az enyhítésről nem hangzott el.

1788
Szerinted teljes lezárás ill. szigorítás lesz ősszel / télen, vagy csak azoknak, akik nincsenek beoltva? 2021. július 7.

Söder ellenzi az általános oltási kötelezettséget, de azt is, hogy az oltásért díjazás járjon ösztönzés képpen. Franciaország példája vitatott, de esetleg példa is lehet Németországnak, mondta Söder.

Franciaországban, de Görögországban is, az ápolásban és az egészségügyben dolgozóknak kötelezővé teszik az oltást, Franciaországban a tesztelésért pedig fizetni kell a jövőben, hacsak nem orvos írja föl.

A tesztelés nagyon sok pénzbe kerül, ezért át kell gondolni, hogy ingyenes marad-e, ha már mindenki hozzájuthat az oltáshoz.

– mondta Söder
Rheinland-Pfalz az oltatlanok kizárását akarja a társadalomból

Az egészségbiztosítók orvosi szövetségének elnöke Peter Heinz Rheinland-Pfalz tartományban a héten egy kijelentésével borzolta a kedélyeket.

Azért szólalt fel, hogy a be nem oltott emberek az élet nagy területén legyenek eltiltva több dologtól is, amire szerinte a járvány feljogosítana.

Elmondása szerint a magas oltási arány a leghatékonyabb kiút a pandémiából, és a leggyorsabb út a normális élethez.

Drive-in oltás Bajorországban

Bajorország könnyebbé akarja tenni a hozzájutást az oltásokhoz.

Az első oltáshoz az oltási központokban nem lesz szükség regisztrálásra és időpont foglalásra, de lakhelyhez sem lesz kötve. Eddig mindenki csak a lakhelyén lévő oltási központban lehetett beoltva.
Ezen kívül Söder különleges oltási kampányokat hirdetett meg.

Ezeknek üzletek előtt, piacokon vagy sporteseményeken kell zajlaniuk. Az oltási központok “családi vasárnapok” oltási kampányt szerveznek, amelyeken a szülőket és gyermekeiket együtt olthatják be. De a drive-in oltási lehetőséget is lehetővé teszik az oltási központokban.

Mivel Bajorországban is jelentősen csökkent az oltási kedv, ezért ismét be akarják indítani az oltási kampányt.

Söder lehetőséget akar adni a szállodáknak, éttermeknek, sportegyesületek, hogy saját akciókat szervezhessenek oltási ajánlattal egybekötve.

Videó Söder keddi sajtótájékoztatójáról

Forrás 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.