Baden-Württemberg már a nyitási tervekről beszél – de több tartomány is

Baden-Württemberg a nyitást tervezi

A gasztronómia és a hotelek a járvány egyik nagy vesztesének számítanak. Baden-Württemberg most szeretne egy nyitási koncepciót számukra adni és konkrét terveket kidolgozni. Eközben több tartomány is nyit már. Bajorország fokozatosan megkezdi már jövő héten.
A baden-württembergi egészségügyi minisztérium konkrét terveket készít elő a hotelek és éttermek nyitási lépéseihez.

Még pünkösd előtt el kell, hogy készüljön a terv, hogy mi mikor nyithat meg. Legkésőbb a következő héten az egészségügyi minisztérium jogilag is kidolgozza a terveket. A gasztronómia és hotelágazat időben kéri a felelősöket az értesítésről, hogy fel tudjanak rá készülni.

A gazdasági képviselők üdvözlik, hogy végre Baden-Württemberg is tervezi a nyitást. A tervezettek szerint a sörkertek és az éttermek teraszai nyithatnak meg, valamint a hotelek is, ott, ahol a járványügyi számok tartósan a 100-as érték alá esnek.
Hoteltulajdonos: Az idő sürget

Minden hotelvendégnek alapvetően oltottnak, vagy negatív teszttel rendelkezőnek kell lennie, mondta a Német Hotel- és Vendéglátóipai Szövetség (Dehoga) elnöke, Fritz Engelhardt az SWR-nek. Konkrét nyitási időpontok azonban egyelőre még nincsenek.

Az idő sürget, mivel sok dolgozó még a saját országában tartózkodik. Egyelőre ismeretlen az is, hogy milyen szabályokkal nyithatnak majd meg a hotelek, mondta egy hoteltulajdonos.

A tartományi vezetés óvatosan optimista

A járványügyi számok sok régióban csökkennek, ezért a tartományi vezetés optimista, és a pünkösdi nyitást elképzelhetőnek tartják.
Egyre több tartomány döntött már a nyitási koncepciókról

Bajorországban május 21-től nyitnak a hotelek és a turizmus. Egy konkrét tervezetről itt is a jövő héten döntenek. Május 10-től nyitnak a mozik és az éttermek teraszai.

Schleswig-Holsteinban a legalacsonyabbak országszerte a járványügyi értékek. Itt már május 17-től lehet turisztikailag megszállni és az éttermek is megnyitnak.

Sachsen-Anhalt tartomány is nyit jövő héttől, ahol alacsonyak a fertőzöttségi számok. Az éttermek teraszai és a strandok is megnyithatnak.

Rheinland-Pfalzban pénteken döntenek, de inkább óvatos nyitást. Niedersachsen hétfőtől nyit, ahol alacsonyak az fertőzöttségi értékek megnyitnak az üzletek, a gasztronómia, a hotelek egyelőre a tartományon belüli utazóknak.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.