Eső és viharok Németországban, árvízveszély péntekig

Viharok, esőzések, árvíz Németországban

Franciaország felől érkezik Németországba az a front, amely nagy mennyiségű esőt, viharokat, jégesőt hoz magával és péntekig a kisebb folyóknál áradást is okozhat.
Ma érkezik meg délutánra a BERND front Franciaország felől és okoz nyugaton és délnyugaton részben hosszan tartó és bőséges esőzést 18 fokkal, miközben a Balti-tengertől (Ostsee) Lausitz-ig (Sachsen) gyakran napsütés várható.

Péntekig a legerősebben érintett tartományok az esőzésben Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Baden-Württemberg és annak Bajorországgal határos részei.

Péntekig 200 liter eső is eshet

Die Regenmengen bis Freitag auf einem Blick
Már ma délutántól Németország közepétől Bajorországig várhatóak viharok erős esőzéssel, jégesővel. Az Északi-tenger térségében is heves esőzés lehetséges.

Hatalmas mennyiségű víz eshet le péntekig

Az Eifeltől (Rheiland-Pfalz) a Bergische Land (Nordrhein-Westfalen) felett a Fekete-erdőig 130-200 liter eshet péntekig, még Köln is elérheti a 110-150 litert négyzetméterenként.

Ez körülbelül 2 havi mennyiség lenne körülbelül 4 napon belül. Így az árvízveszély jelentősen megnövekszik, különösen a Rajnán és mellékfolyóin.
Vorpommern, Rügen és Usedom ezzel szemben kimarad a nagy esőzésből.

A legsúlyosabban érintett területek ezek lehetnek péntekig

Regenmengen bis Freitag für einige Orte
Kalterherberg (NRW) 217 Liter
Baiersbronn (BaWü) 207 Liter
Nideggen-Schmidt (NRW) 204 Liter
Heimbach/Eifel (NRW) 202 Liter
Solingen (NRW) 188 Liter
Kall/Sistig (NRW) 186 Liter
Nettersheim (NRW) 183 Liter
Freudenstadt (BaWÜ) 181 Liter
Wuppertal-Buchenhofen (NRW) 180 Liter
Remscheid (NRW) 178 Liter

Forrás Cimlapfoto: Deutsche Wetterdienst


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.