Július 28-tól új beutazási szabályok várhatóak Németországban

Megszűnik a rizikóterület besorolás Németországban

A német kormány le akarja egyszerűsíteni a beutazási szabályokat, és megszünteti a rizikóterület besorolást. A beoltottak továbbra is karantén nélkül utazhatnak be, de már csak két kategória marad. Ugyanakkor nem kizárt, hogy minden beutazótól kérnek védettségit vagy negatív tesztet.




A ZDF szerint a beutazás megkönnyítése érdekében a német kormány tervei szerint megszűnik a rizikóterület besorolás. A jelenlegi utazási szabályozás a hó végén jár le és amúgy is meg kellene újítani. Az új rendeletet jövő héten tárgyalják.

A RND információi szerint viszont az új szabályozással szigorúbb beutazási szabályok is jönnek azokból az országokból érkezvén, melyek jelenleg alacsony járványügyi számokkal rendelkeznek és nem rizikóterületek.

Az ezekből az országokból beutazóknak az új rendelet szerint majd rendelkezniük kell védettséget igazoló kártyával vagy egy friss negatív teszttel, mindegy, hogy légiközlekedéssel, vonaton vagy személyautóval érkeznek az országba.

 

Ez vonatkozik most a rizikóterületekről érkezvén, ezért a jövőben nem lesz szükség a rizikóterület besorolásra, ami pl. most Spanyolország.

A változtatás pl. az Ausztriából visszatérőkre is vonatkozna, ahonnan beutazva jelenleg nincs semmilyen korlátozás. De ugyanígy érintené Magyarországot is, ezért nagyon várjuk a jövő heti fejleményeket ez ügyben és azonnal megírjuk, hogy lesz-e ilyen szigorítás.




Megmaradna a vírusvariáns (Virusvarianten) és a magasan fertőzött (Hochrisikogebiet) területi besorolás.

Az új rendelet a tervek szerint július 28-tól lép érvénybe.

A magasan fertőzött területről érkezőknek a tervek szerint az oltással rendelkezőknek nem kell karanténba menniük, aki nincs beoltva, annak igen.

Nekik megmarad a 10 napos karantén, amit 5 napon túl egy negatív teszttel lehet lerövidíteni. A 6 évesnél fiatalabb gyerekeknek 5 nap után automatikusan véget érne a karantén.

A vírusvariáns területről érkezőknél a tervek szerint marad a 14 napos karantén mindenkinek, amit nem lehet lerövidíteni sem.




Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.