Késes támadás Würzburgban – 3 halott, 5 sérült

Késes támadás Würzbrugban

Würzburgban, Bajorországban egy férfi késsel támadt délután a járókelőkre. Három halottja és öt sérültje van az esetnek. A szemtanúk videón rögzítették, amint a férfit a járókelők megpróbálják leszerelni, végül a rendőrök tartóztatták le egy lövéssel a lábába.
Egy 24 éves szomáliai látszólag válogatás nélkül késsel támadt meg embereket Würzburg belvárosában késő délután. Három halott és öt sebesültje lett az esetnek, amint azt a rendőrség megerősítette. A férfi pszichiátriai kezelésen volt, mivel az agresszivitása miatt már korábban is feltűnt.

A férfi 2015 óta élt Würzburgban, a rendőrség jelentése szerint lábon lőttek.

Nagy köszönet és tisztelet számos állampolgár bátor beavatkozásáért, akik határozottan léptek föl a támadó ellen, és minden mentőmunkásnak a helyszínen. Együttérzünk és remélünk a sebesültekkel és hozzátartozóikkal.

Markus Söder (@Markus_Soeder) 2021. június 25.

A bajor belügyminiszter elmondta, hogy nem kizárt, hogy iszlamista hátterű támadásról van szó, mivel egy szemtanú szerint a tettes többször is azt kiabálta, hogy “Allauh Akbar”.

A merényletben egy kisfiú is megsérült, édesapját megölték. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy ne továbbítsanak és terjesszenek fotókat és videókat az esetről és ne spekuláljanak, minden információt elmondanak majd.
Több videófelvételen látszódik, amint egy világos pulóverben lévő fekete férfi egy hosszú késsel (kb. 40 cm-es) a kezében hadonászik és a járókelők székkel dobálják és próbálják megállítani.

A rendőrség közben már közölte, hogy nincs veszély, csak egy tettes volt.

Korábbi eset

2016-ban Würzburgban egy regionális vonaton sérült meg súlyosan 4 ember, amikor egy 18 éves afgán támadt rájuk egy baltával és egy késsel. Menekülés közben járókelőkre is rátámadt míg a rendőrség le nem lőtte.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.