Megérkezett a magyar válogatott focicsapat Weiler im Allgäuba hétfő este

A magyar válogatott hétfő reggel még Telkiben edzett, majd kora délután elindult németországi szállására, ahol több százan fogadták őket.
A következő napokban Németországban folytatja Eb-felkészülését a magyar válogatott. A nemzeti csapat hétfő este érkezett meg dél-bajorországi bázisára, Weiler im Allgäuba.

A csapatot szállító gép viszont egyórás késéssel tudott felszállni a budapesti felhőszakadás miatt, így a tervezettnél később landolt a gép a friedrichshafeni reptéren, amely nagyjából egyórányi útra van a bázistól. A magyarok busza végül 20 óra előtt néhány perccel gördült be a szállodához, amely kizárólag a csapat rendelkezésére áll.

A válogatott fogadására nagyjából 200 fő gyűlt össze, főként helyiek, de környéken dolgozó magyarok is érkeztek. A helyi sportklub ifjú növendékei magyar zászlókat lobogtatva várták a játékosokat, de voltak olyan helyiek is, akik Liverpool-mezben látogattak ki a fogadásra abban bízva, hogy aláírást szereznek Szoboszlai Dominiktól.

A magyar válogatott tagjai közül Szoboszlai Dominik érezhette magát a leginkább körülrajongva, de a Németországban játszó Dárdai Márton és Gulácsi Péter aláírását is sokan szerették volna megkaparintani.
Amellett, hogy a szurkolók lelkesen köszöntötték a csapatot, a fogadás része volt bajor népviseletbe öltözött négyfős együttes játéka háromméteres pipaformájú alpesi kürtön. A buszról elsőként Marco Rossi szövetségi kapitány szállt le nagy üdvrivalgás közepette.

A helyiek rendkívül büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú településen szállt meg, amely festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekszik alig 25 kilométerre a Boden-tótól. A falu egyes házait magyar zászlóval is feldíszítették a német mellett, a szálloda pedig a honlapján szintén büszkén hirdeti, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál.

A tájékoztató szerint a magyarok elsősorban a remek regenerációs lehetőségek és a kulináris szolgáltatások miatt választották ezt a hotelt, amelyben így teljes nyugalomban és ideális körülmények között készülhet a válogatott, amit az is szolgál, hogy a csapaton és a stábon kívül más szállóvendégeket a következő időszakban nem fogadnak.

A kényelmüket szolgálja az is, hogy a pálya gyalog mindössze 600 méterre található a szállodától.

A magyar csapat szerdán teljesen nyilvános edzést tart, amelyre a helyiek nagyjából 500 jegyet kaptak és a sajtó is jelen lehet. A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.
A 4000 lakosú Weiler im Allgäu életében nagy pillanat a magyar labdarúgó-válogatott érkezése – erről beszélt a Nemzeti Sportnak a falu polgármestere, Tobias Painter a csapat érkezésekor:

„Nagy boldogság volt számomra, amikor megtudtam, hogy a magyar válogatott a mi településünket, Weiler im Allgäut választotta főhadiszállásként az Európa-bajnokságra. A magyar válogatott érkezése történelmi pillanat a helység életében. Nagy büszkeség számunkra, hogy hozzájárulhatunk a csapat felkészüléséhez. Úgy gondolom, hogy nálunk minden adva van a zavartalan felkészüléshez. A faluban található szálloda tökéletes hely a csapatnak a pihenésre, kikapcsolódásra, a kiváló minőségű futballpályánk pedig biztosítja a megfelelő terepet az edzésekhez” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a magyar válogatott érkezését illetően Weiler im Allgäu polgármestere.

Tobias Painter arról is beszélt, nagyon sok magyar él a településen, akinek külön öröm, hogy a magyar csapatot láthatja vendégül.

„Sok magyar él és dolgozik a faluban, a hotelben is, ahol a válogatott megszáll. Az ő életükben ez különösen nagy pillanat, hogy a magyar csapat közelében lehetnek, segíthetik a felkészülését. Bízunk benne, hogy hozzá tudunk járulni a csapat továbbjutásához, szerintem a német és a magyar válogatott végez majd a csoport első két helyén.”
A környékről az Élet sója blogban is olvashatunk.

A válogatott első sajtótájékoztatója Németországban

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG

A CSOPORTKÖR MENETRENDJE

A-CSOPORT

JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia

JÚNIUS 15., SZOMBAT

15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc

JÚNIUS 19., SZERDA

18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG

21.00, Köln: Skócia–Svájc

JÚNIUS 23., VASÁRNAP

21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG

21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

Egy német youtuber magyar győzelmet jósol és csak jókat mond a csapatról

 

Forrás1 Forrás2

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.