Németország: ősztől megszűnik az ingyenes tesztelés és lezárások jönnek

Szigorítás jön Németországban ősztől

A német egészségügyi miniszter szerint ősszel és télen továbbra is érvényben maradnak a higiéniai szabályok, mint a távolságtartás, a maszkok viselése, melyek a beoltottnak is érvényben lesznek. Egy kemény lezárásra azonban nem kell számítani, az oltatlanok azonban meg fogják érezni a korlátozásokat.
Maszkkötelezettség marad 2022 tavaszáig

A német egészségügyi minisztérium álláspontja szerint ősszel és télen továbbra is szükség lesz a járványügyi védekező intézkedésekre. Meg kell védeni az egészségügyi rendszert a túlzott leterheltségtől és a még be nem oltott emberektől, akik súlyos megbetegedéssel kerülhetnek kórházba.

A lezárások kevésbé lesznek szigorúak az előrehaladott átoltottságnak köszönhetően, mint tavaly ősszel és télen.

Az olyan drasztikus lezárásokra, mint a második és harmadik hullámban minden valószínűség szerint nem lesz szükség, áll a jelentésben az egészségügyi minisztériumtól.

De az alapvető higiéniai szabályok betartására szükség lesz, mint a maszkviselés, elsősorban zárt helyeken, ahol nem ismeretes, hogy ki van beoltva.

A maszkkötelezettség pl. a tömegközlekedésben és üzletekben 2022. tavaszáig marad mindenki számára.
A 3G szabályozás ősztől jön (geimpft, genesen, getestet – beoltott, gyógyult, tesztelt)

Függetlenül a fertőzöttségi szinttől 2021. szeptember elejétől / közepétől Németország egész területén bizonyos eseményeken való részvételhez csak a 3G szabállyal lesz lehetőség, vagyis aki nem lesz addig beoltva, annak teszteltetnie kell.

Éttermek, hotelben való megszállás, testközeli szolgáltatások, beltéri sport és rendezvények, ill. általánosan nagyobb rendezvényekről van szó.

3G helyett jöhet a 2G – a tesztelést nem fogadják el

Magasabb járványügyi értékeknél a be nem oltott személyek esetében további korlátozásokra lehet számítani. Ez vonatkozhat a kapcsolattartási és a rendezvényekről és éttermi látogatásokból való kizárásra.
Október közepétől megszűnik az ingyenes tesztelés

Az egészségügyi minisztérium javaslata szerint október közepétől megszűnik az ingyenes tesztelés, mivel addigra már mindenki hozzájuthat az oltáshoz.

A javaslat szerint október 11-18 környékén tervezik ezt beszüntetni.

Az ingyenes teszt csak azoknak maradna meg, akik egészségügyi helyzetük miatt nem oltathatják be magukat, pl. a terhes nők, vagy a 18 év alattiak.

Augusztus 10-én vitatja meg Angela Merkel és a tartományok miniszterelnökei, hogyan kezeljék a növekvő fertőzések számát.

Az egészségügyi minisztérium kihirdeti a 4. hullámot, habár a fertőzöttségi számok még mindig alacsonyak.

Várhatóan azonban ősszel és télen a vírus ismét jelentősen felüti a fejét, de hogy milyen mértékben, az egyelőre még kérdéses.

1788
Szerinted teljes lezárás ill. szigorítás lesz ősszel / télen, vagy csak azoknak, akik nincsenek beoltva? 2021. július 7.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.