Németországban május 30-tól Magyarország már nem számít rizikóterületnek

Magyarország május 30-tól már nem rizikóterület Németországban

A német Robert Koch Institut május 28-án 13:15 órakor frissítette az új területi besorolásait. Ezek alapján Németországban május 30-tól Magyarország már nem számít rizikóterületnek, ezáltal a németországi beutazás jelentősen megkönnyebbül.




A német Robert Koch Institut május 28-án frissített listája szerint az alábbi változások lesznek május 30-tól az országbesorolásoknál.

Az alábbi területek nem számítanak rizikóterületnek:

  • Magyarország
  • Lengyelország
  • Bulgária
  • Liechtenstein 
  • Monaco 

Új rizikóterület többek között:

  • Ciprus
  • Dominikai Köztársaság

Ezáltal a Magyarországról érkezők mentesülnek már a tesztkötelezettség és a regisztrációs kötelezettség alól is május 30-tól, kivétel a légi közlekedés, ahol továbbra is érvényes még felszállás előtt a negatív teszt bemutatása Németországba utazás előtt. Részletek a német hivatalos oldalon olvasható .

>>> Június 7-én indulhat a 12 éven felüliek beoltása Németországban




Múlt hétvégén Románia és Szlovákia került le a rizikóterületek listájáról, Horvátország pedig a rizikóterületek közé került. Május 16-tól a Kanári-szigetek sem tartozik már a rizikóterületek közé Spanyolország nagy része mellett. Szerbia és Ukrajna pedig rizikóterületté vált.

Aki a beutazást megelőző 10 napban rizikóterületen tartózkodott, annak továbbra is negatív tesztet kell a beutazásnál bemutatnia és online kell regisztrálnia. A rizikóterületek és a magasan fertőzött területek listája a Robert Koch Institut oldalán található.

>>> Németországban június 7-től bárki kaphat oltást, feloldják a prioritást

Megszűnt a karanténkötelezettség a rizikóterületről érkezőknek

Május 13-tól megszűnt Németország szerte a karantén kötelezettség azoknak, akik rizikóterületről utaznak be, ill. egy negatív antigén gyorsteszt, ami 48 óránál nem régebbi, vagy egy PCR teszt, ami 72 óránál nem régebbi bemutatása kötelező.

teszteredményt a digitális beutazás regisztrációs honlapra is fel lehet tölteni, a www.einreiseanmeldung.de oldalon, vagy utazás után 48 órával bemutatni az illetékes egészségügyi hivatalnak. Ezt a tools.rki.de/plztool/ oldalon mindenki meg tudja keresni.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.