12 milliárd maszkra van szükség ahhoz, hogy visszatérjünk a normális életbe

Jena városa (Türingia) 14 nappal ezelőtt vezette be a védőmaszk kötelező viselését és 10 napja nincs új fertőzött. Szászországban hétfőtől lesz kötelező a viselése a tömegközlekedésben és az üzletekben. Egy egységes, egész Németországra vonatkozó szabály egyelőre a maszkok hiánya miatt nem lehetséges, németországi gyártásra van szükség.  

Hogy egymást megvédjük a koronavírus fertőzéstől, Németországban belátható időn belül kötelező lehet a védőmaszk viselése a tömegközlekedésben és üzletekben. Egyelőre maszkhiány miatt nem vezették még be. A gazdaságügyi miniszter Peter Altmaier szerint 12 milliárd maszkra volna szükség évente.

Altmaier CDU politikus azt mondja, hogy ezeket Németországban kell majd legyártani.

A cél az, hogy a nyár második felében több millió sebészi- és védő maszkot gyártsanak le Németországban, mondta Altmaier. Habár nem lehet a gyártókat kötelezni, hogy “mit gyártsanak és mennyit“, hangsúlyozta ki a miniszter, “de fellendítjük ezek ipari gyártását befektetési támogatásokkal és vásárlási garanciával”.

Alsó-Szászország miniszterelnöke Stephan Weil azt nyilatkozta, hogy a védőmaszkok hamarosan az általános életünkhöz fognak tartozni. Egy ilyen szabályt azonban csak akkor hozhatunk meg, ha elegendő maszk áll rendelkezésre.

Egyes tartományok, városok, élen járnak

Hétfőtől Szászországban lesz kötelező bevásárlásnál és a tömegközlekedésben, hasonló szabályozások érvényesek már egyes városokban, mint pl. Jena-ban (Türingia), ahol a munkahelyen is kötelező a viselése. Hétfőtől pedig Hanau és Wolfsburg követi.

Mecklenburg-Vorpommern-ben április 27-től a közlekedési eszközökön kötelező a maszk viselése. Országszerte pedig “erősen ajánlják” legalább a saját készítésű maszkok viselését nyilvános helyeken. A bajor miniszterelnök szerint mindenképpen ez az irány követendő. A szigorítások enyhítése szorosan összefügg a maszkok viselésével a szociális, nyilvános és üzleti életben. 

A társadalom megosztottan vélekedik

Egy közvéleménykutatás szerint az emberek 46%-a a kötelező maszkviselés mellett van, ellene 40%, 14% pedig bizonytalan volt.

Az un. “community-maszkok“, melyeket házilag készítenek, csak részleges védelmet nyújtanak a viselőjének, de elkerülhető vele, hogy másokat tovább fertőzzünk. Ha ezeket mindenki viselné a nyilvános helyeken, akkor ezzel jelentősen csökkenne a vírus terjedésének a veszélye. Maszkokat jelenleg elsősorban online ill. gyógyszertárakban lehet vásárolni, online pedig számos útmutató van arról, hogyan készítsünk otthon maszkot.

 

FORRÁS: www.ntv.de

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Munkaajánlatok szállással Németországban – 1. rész Munkakeresés Németországban

Munkaajánlatok szállással Németországban - 1. rész Munkakeresés Németországban
Sokan keresnek szállással munkát Németországban. Milyen okai lehetnek: Még Magyarországon tartózkodik a munkakereső Németországban vagy ...
Elolvasom

Német családi pótlék ügyintézés – Nyáry Gusztáv bemutatkozása

Német családi pótlék ügyintézés - Nyáry Gusztáv bemutatkozása
Tisztelt Olvasó! Németországban élő magyarokat ill. Magyarországon élő családjukat segítem elsősorban német családi pótlék ...
Elolvasom

Német esküvő vs. magyar esküvő – blog

Német esküvő vs. magyar esküvő - blog
A férjem 14 éve dolgozik ácsként Németországban, én 8 éve élek itt. Ez ...
Elolvasom

A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban I.

A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban I.
2020.03.25 A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban Otthon maradhatok? Akkor ...
Elolvasom

A Kölni Dóm, 632 évig építették

A Kölni Dóm, 632 évig építették
A Kölni Dóm Németország leglátogatottabb turista látványossága. Hivatalos nevén Szent Péter és Szűz Mária ...
Elolvasom

Ingatlanvásárlás Németországban

Ingatlanvásárlás Németországban
Hogyan vásárolj ingatlant Németországban? Hogyan vegyél fel lakáshitelt Németországban?
Elolvasom

Néhány alapvető tudnivaló a Kurzarbeit-ról Németországban – ez most sokakat érint

Néhány alapvető tudnivaló a Kurzarbeit-ról Németországban - ez most sokakat érint
“Kurzarbeitergeld” és segély-csomag a koronavírus miatt: ezek érvényesek a munkavállalókra és a vállalkozókra A politika ...
Elolvasom

Melyik magyar süteményt kedvelik a németek? – blog

Melyik magyar süteményt kedvelik a németek? - blog
Magyar embernek az ünnepnapok, de gyakran a vasárnapok sem telhetnek el anélkül, hogy ...
Elolvasom

A kedvenc német ételem és receptje – blog

A kedvenc német ételem és receptje - blog
Mi a kedvenc ételem? Tette fel a kérdést egy ismerősöm. Talán a döner, ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.