14 napos karantén a beutazóknak – április 10-től Németországban

Az utazás a koronavírus idején nem ajánlott. Azoknak, akiknek mindenképpen muszáj, a jövőben Németországba való érkezésük után 2 hét otthoni karanténba kell vonulniuk. A kivételek az ingázók. 

Aki külföldről tér Németországba vissza, a jövőben két hét karanténra számítson, függetlenül attól, hogy van e koronavírusos megbetegedésre utaló jel vagy sem. Ez érvényes a német állampolgárokra, EU-s állampolgárokra vagy akik már évek óta Németországban élnek.

Az új szabályozás április 10-től lép érvénybe és olyanokra vonatkozik, akik több napot töltöttek külföldön, kivéve az ingázókra. Kivételek lesznek természetesen, pl. az orvosi személyzet, teherautó sofőrök.

Ez a karantén szabály nem vonatkozik olyanokra, akik üzleti úton lesznek, vagy szerelőkre, akik csak néhány napra a munkájuk miatt kell, hogy be- vagy kiutazzanak. Továbbá azokra sem, akik áruszállítók az utakon, síneken, hajókon vagy repülőn, valamint átutazókra sem, akik egy másik országba utaznak tovább, ahol az állandó lakcímük van.

FORRÁS: www.tagesschau.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.