300 Euro bónusz a Deutsche Post dolgozóinak, világszerte

Minden Deutsche Post dolgozó világszerte kap 300 Euro bónuszt, kivéve a vezetőség. Ezt jelentette be a cég vezetősége. “Pontosan tudjuk, hogy ezekben az időkben kik dolgoznak kitűnően” mondta Frank Appel elnök egy telefonkonferencián. Ez a cégnek 200 milló Euróba fog kerülni.

Sok munkája van a Deutsche Post-nak a megnövekedett online-vásárlások miatt, nem csak Németországban, de világszerte. Akkor is, amikor majdnem minden ötödik németországi cégnek az életben maradásért kell küzdenie, a Deutsche Post-nál megy az üzlet.

Ennek oka: Az online vásárlásra az igény olyan nagy, mint egyébként csak karácsonykor. De az orvosi felszerelések szállításánál is nagy forgalmat bonyolít le a cég. A dolgozóknak van bőven a koronavírus miatt munkájuk, ezért 300 Euro bónuszt kapnak. A részvényesek is nagyon jól járnak még a tavalyi évről.

Annak ellenére, hogy  általánosan jól zárult a második negyedév, Appel mégsem zárja teljesen ki, hogy lesznek elbocsájtások. Ha az ügyfeleket anyagilag megsínyli a koronavírus, akkor ez a postára, mint szolgáltatóra is hatással lesz.

De mindent megteszünk, hogy ez olyan zökkenőmentesen történjen majd meg a dolgozóinknak, ahogy csak lehet“, mondta Appel. Ezért inkább az az elképzelhető, hogy a krízis alatt a cégen belül áthelyezésekre lehet számítani.

FORRÁS: www.rtl.de www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.