750 milliárdos EU segélycsomag – országokra lebontva

Megvannak a számok melyik ország mennyit kaphat a tervezett 750 milliárdos EU segélycsomagból. A legtöbbet Olaszország kapja, Németország keveset, itt egy áttekintés.

750 milliárd Euro-t akar az EU-bizottság elnöke, Ursula von der Leyen kiadni, hogy az európai gazdaságot megint talpraállítsák.

Ebből 500 milliárd Euro a nem vissza fizetendő hozzájárulás és 250 milliárd Euro a hitel.

Németország mindössze 28 milliárd Euro-t kapna meg ebből, habár az EU-n belül Németországnak van a legnagyobb gazdasága és a legtöbb ember itt él. Mindazonáltal Németország viszonylag jól jön ki a válságból.

A vírus-krízisben különösen súlyosan érintett Olaszország 82 millárd Euro-t kapna, mint vissza nem térítendő hozzájárulást, és 91 milliárd Euro-t hitel formájában.

Spanyolország 77 milliárd Euro vissza nem térítendő hozzájárulást és 63 milliárd Euro hitelt kapna.

Magyarország 8 milliárd Euro vissza nem térítendő hozzájárulást és 7 milliárd Euro hitelt kaphat.

Az EU bizottság júliusig szeretne egyezséget, hogy a újjáépítési segélycsomag a következő év elején már elérhető legyen. Az első pénzek azonban már szeptemberben lehívhatók lesznek.

Ez a segélycsomag jóval magasabb, mint a Merkel és Macron által javasolt 500 milliárd Euro-s pénzalap, ami kizárólag vissza nem térítendő hozzájárulásból állt volna.

A maradék összeg az alábbi táblázatban és linken a következő képpen oszlik el az országok között:

Vissza nem térítendő hozzájárulás:

Hitel:

Összesen:

FORRÁS: http://www.faz.net www.faz.net


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.