8 millió Eurót lopott a brémai alkalmazott – nemzetközi körözést adtak ki

pénzrablás Bremenben

Ki látta Yasemin Gündogan-t? A török származású nő még május 21-én lopott el 8 millió Eurót attól a cégétől Brémában, amelyiknél dolgozott. Az eset csak pár napja került nyilvánosságra. A rendőrség most szemtanúkat és nyomokat keres a nemzetközi körözéshez, mert a nő még szökésben van.




Május 21-én, pénteken (pünkösd hétvégéje előtt) a 28 éves Yasemin Gündogan elvesztette a kedves kolléga képét. Ahelyett, hogy a bankjegyeket a szokásos módon betöltötte volna a kijelölt kazettákba és elszállította volna az egyik ügyfélnek, 8 millió Eurót titokban biztonsági táskákba csomagolt és azokat egy szemetes konténerbe rejtette.

Ezután újabb szemetet dobott a zsákmányára, hogy azzal álcázza. Aztán a konténert egy Berlinben bérelt, lopott rendszámú Mercedes Vito-ba gurította, beszállt és nyom nélkül eltűnt. Előtte még beteget jelentett.

A nő egy pénz-és értékmegőrző cégnek dolgozott, ahol az ügyfelek nagy mennyiségű pénzüket tárolják és szükség esetén annak szállítmányozását kérik.

A pénz eltűnése csak napokkal később tűnt fel a cégben. Az autó rendszáma HB-DW 143. A rendszámot szintén május 21-én, 16 és 17 óra között Bremenben, Wolfskuhlenweg környékén lopták.




Magát az autót május 19-én bérelték Berlin-Spandauban, és pünkösd hétvégéjén tért vissza a kölcsönző cég udvarára. A brémai rendőrség megállapította, hogy volt egy segítője is, a nőt már letartóztatták.

A 28 éves Yasemin Gündogan jelenleg még szökésben van. Az ügyész és a rendőrség a lakosság segítségét kéri, feltételezésük szerint Törökországban tartózkodik.

Kollégái elmondták, hogy nem nézték volna ki a nőből, hogy képes ilyesmire.

A nő nagyszülei a török Neneli tartományban élnek. A nagyszülők elmondták a török újságnak, hogy szerintük a lány kényszerítve lett a lopásra, akár a maffia által is, mert a karaktere egyáltalán nem ilyen. Anyagilag jól állt és tavaly vásárolt egy házat. A nagyszülők elmondták, hogy remélik, hogy megtalálják, mielőtt valami baja esik.




Christian Pfeiffer kriminológus meggyőződése, hogy Yasemin Gündogan nem él olyan jól, mint remélte.

Jelenleg egy arany ketrecben lakik – de egy ketrecben“. Christian Pfeiffer kriminológus egy dolgot nagyon jól tud hasonló esetekből: “Nem szabad életet él, ahogy azt előre elképzelte, mert állandó stresszben, félelemben van, egyrészt mert a rendőrség a nyakán van, másrészt a sok pénz mohóvá tesz, és nem tudhatja, kiben bízzon.”

A kriminológus szerint előre tervezett volt a bűntény: “Meglátásom szerint tökéletesen átgondolt, gondosan megtervezett volt.”

Szerinte vannak olyanok, akik tudnak róla és veszélyesek lehetnek a nőre. De a szervezett klánbűnözőkkel is kapcsolatban lehet.

Christian Pfeiffer azt mondja: A cég nem a 4-szem-princíp alapján dolgozott, ez vezetett oda, hogy az alkalom tolvajt szült. Ha idáig túlélte a nő, akkor valószínűleg nagy stresszben élhet. Biztosan vannak profi segítői.

Ha például arcműtétre szánná rá magát a körözés miatt, ez lehetne egy rövidtávú megoldás. De ezáltal maga az orvos és a nővér is a cinkostársává válna. Egy hajfestés és egy napszemüveg nem lenne elég.

Forrás Foto: brémai rendőrség


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.