84 éves sofőr hajtott az autójával a tömegbe Düsseldorfban

Autó hajtott a tömegbe Németországban

Sokk a düsseldorfi sétálóutcában: egy terepjáró 84 éves sofőrje elveszítette az uralmát a járműve felett a bevásárló utcában és más autókba és parkoló e-scooterekbe rohant. Hatan megsérültek.
Két gyalogos súlyosan megsérült egy autóbalesetben a düsseldorfi Königsallee bevásárló sétányon a karácsonyi vásár mellett.

Egy 84 éves férfi kedden kora este elvesztette uralmát az autója felett. Ez nem támadás.

– közölte a rendőrség szóvivője.

A tűzoltók késő esti közlése szerint a terepjáró útjelző táblának, több autónak és e-rollereknek ment neki, majd belehajtott egy embercsoportba, és az út szélén állt meg.

A tömegből két ember súlyosan megsérült, életveszélyes állapotban voltak – közölte a tűzoltóság.

Egy másik személy a tömegből és az egyik jármű vezetője, valamint a 84 éves gépkocsivezető és utasa könnyebben megsérült.
A baleset a karácsonyi vásár közelében történt. Az ok tisztázatlan, de a rendőrségi szóvivő szerint emberi mulasztást feltételeznek.

A rossz fényviszonyok és a szitáló eső is szerepet játszhatott ebben.

A két súlyos sérült jelenleg már nincs életveszélyben” – áll a tűzoltóság közleményében. A WDR információi szerint a sofőr állítólag eleinte egy piros lámpát is figyelmen kívül hagyott.

A karácsonyi vásár közelsége miatt a baleset a berlini Breitscheidplatzon 2016-ban elkövetett támadás emlékét idézi fel. Akkoriban a terrorista Anis Amri egy teherautóval hajtott a karácsonyi piacra. A támadásban tizenhárom ember halt meg.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.