A Baden-Württemberg-i ipari és kereskedelmi kamarák is a 2G felfüggesztését követeli

Baden-Württembergben is megdőlhet a 2G szabály

Miután Bajorországban felfüggesztették az üzletekben a 2G szabályt, a baden-württembergi ipari és kereskedelmi kamarák is szorgalmazzák ennek a szabálynak a megszüntetését.




Ezt az értékesítést gátló 2G szabályozást Baden-Württembergben is sürgősen el kell törölni.

– követelte Anje Gering, az IHK Bodensee-Oberschwaben vezérigazgatója.

A bajor bíróság döntése után úgy látja, a Baden-Württemberg tartományi vezetést ez most cselekvésre készteti, hiszen ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, kialakul a bevásárló turizmus, főleg a határmenti régiókban.

Bajorország felfüggesztette a 2G szabályt az üzletekben

A 2G azt jelenti, hogy csak oltott és gyógyult emberek léphetnek be az üzletekbe.

Florian Herrmann (CSU) bajor államkancellária vezető egy bírósági ítélet után közölte, hogy a 2G-t teljesen felfüggesztik a kereskedelemben.

Az üzletek korlátozását Bajorország a miniszterelnöki konferencia döntését követte. A rendelet azonban nem volt egyszerűen meghatározható, így megítélése szerint helyes döntés, hogy az élelmiszerüzletekhez hasonlóan, minden más üzlet is elérhető legyen mindenki számára.

Az FFP2 maszk követelménye a kereskedelemben továbbra is érvényes.




Országos 2G szabályozás december közepe óta

A kormány és a tartományok vezetői december elején egyeztek meg abban, hogy országszerte bevezetik a 2G szabályt a kereskedelemben.

Alsó-Szászország esetében a Lüneburgi Felsőbb Közigazgatási Bíróság december közepén hatályon kívül helyezte a szabályokat, mert a bírák úgy vélték, hogy ezek nem szükségesek a koronajárvány további megfékezéséhez, és nem egyeztethetők össze az egyenlőség általános elvével.

A kereskedelmi szövetség is enyhítést követel

A Baden-Württembergi Kereskedelmi Szövetség már december végén kérte a tartomány vezetőségét a 2G szabály feloldására.

A BW egészségügyi minisztere, Manfred Lucha (zöldek) ekkor elutasította a követeléseket.

Ez a lehető legrosszabb alkalom, hogy bármiféle enyhítéseken gondolkodjunk” – mondta Lucha az SWR-nek. Ennek egyik oka az Omikron vírusváltozat.

Kiváncsian várjuk a bajor döntés után miképp ítéli meg a tartomány vezetése ezt a kérdést.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.