A frankfurti támadás után: A pályaudvaroknak biztonságosnak kell lenniük! Az új tervek

A Frankfurti Pályaudvaron hat hete történt halálos támadás után, ami nagy ijedtséget okozott a német társadalomban és amiről az oldalon is beszámoltunk (Frankfurti Pályaudvar gyilkosság), az eset után a német belügyminiszter, Horst Seehofer azonnal reagált, miszerint intézkedéseket fog hozni a jövőben, hogy a pályaudvarok biztonságosabbak legyenek.

Mostanra konkrét bejelentésekkel állt elő.

2024 végére szinte minden pályaudvar Németországban modern videotechnikával lesz felszerelve.  De már most 70 millio Euro rendelkezésre áll, hogy 2023-ig a modernizálást folyamatosan végezzék. A Közlekedésügyi Minisztérium és a Deutsche Bahn is hozzájárulnak a biztonsági technikák fejlesztéséhez.

Az arcfelismerő kamerák (biometrische Gesichtserkennung) felismerik majd a körözött személyeket. Adatvédelmi szempontból ez viszont még nem tisztázott. Az intelligens video-megfigyeléshez még hozzátartozik, hogy a furcsa viselkedésű embereket is kiszúrja, akik a normálistól eltérő mozdulatokat tesznek.

     Horst Seehofer 1. 300 további rendőrt ígér a pályaudvarokra

Bis 2024 sollen 1300 zusätzliche Bundespolizisten an Bahnhöfen eingesetzt werden, sagt Bundesinnenminister Horst Seehofer.

 

A rendőröket még előszőr ki kell képezni.

Ezért várható, hogy 2024-re lesz meg az a mennyiségű fő, amire szükség lesz.  A Deutsche Bahn is kb. 10 millió Eurót költ majd évente a biztonsági személyzetre a pályaudvarokon.

Nulla toleranciát mutatunk mindenfajta erőszak ellen! A rendőrséggel együtt mindent megteszünk azért, hogy a pályaudvaraink és a vonataink biztonságosak legyenek,” – mondta Ronald Pofalla, az állami vasutak infrastruktúrájának (Bahn-Infrastruktur) elnöke.

A Közlekedésügyi Minisztérium pedig 2024-ig további 250 millio Euroért modernizálja majd a digitális rádió-összeköttetéseket a különböző hivatalokkal, mint például a rendőrség, tűzoltóság, mentőszolgálat. Ezzel látják majd el a legfontosabb pályaudvarokat és az alagutakat.

Ezen kívül egy biztonságtechnikai munkacsoport hat-hét különböző pályaudvaron teszteli a további biztonsági technikák kidolgozását, működését, mint például a peronokra épített akadályok, mint egy üvegajtó.

Ein am Computer entworfenes Bild: So könnte es an Münchener U-Bahnhaltestellen bald aussehen.

Münchenben a U-Bahnhof Olympiazentrum megállónál fogják tesztelni 2023-ban, de Hamburgban is lesz ilyen.

 

Röviden és tömören összefoglalva

Hogy mit szól ehhez a Facebook népe? Csipegessünk egy kicsit a hozzászólásokból a Tagesschau oldaláról:

  • Wie wärs, wenn die Bahn endlich mal anfängt die Bahnhöfe zu modernisieren und renovieren. Manche sehen zum Davonlaufen aus. Die Stadt Mönchengladbach kämpft schon seit Jahren, dass die Renovierung des Hauptbahnhofs zu Ende gemacht wird. – Mi lenne, ha a vasút végre a pályaudvarokat újítaná inkább fel. Némelyik úgy néz ki, hogy borzalom. Mönchengladbach például már évek óta küzd a pályaudvar felujitásának a befejezésével.
  • Die Bahnhöfe sind alle schon psychiatrischen Anlaufstellen , Zugang nur mehr mit Bahnkarte. – A pályaudvarok már pszichiátriai gócpontok, belépés a jövőben csak Bahnkártyával.
  • Ähm, was bringt sowas, wenn die Ursache weiterhin nicht bekämpft wird? Wo ist dann der Sinn? – Mi értelme ilyesminek, ha maga az ok nincs megszüntetve? Mi az értelme akkor?
  • und Züge sollen pünktlich werden damit man nicht unnötig am Bahnhof rumhängen muss. – És a vonatoknak pontosnak kellene lenniük, akkor nem kell senkinek fölösleges időt töltenie a pályaudvaron.
  • Einführung von Barriere an Bahnsteigen, halte ich für unmöglich. Den selbst an kleineren Hauptbahnhöfen , wie zum Beispiel Wuppertal. : halten so viele verschiedene Zug Typen ,von national Express, Euro Bahn, Inter City, ICE, . Alle mit verschiedenen Zug längen. – Az üvegajtók, akadályok felépítése a peronoknál szerintem nem lehetséges. Még kisebb pályaudvaroknál is, mint pl. Wuppertal, nagyon sokféle vonat áll meg, különböző hosszusággal.
  • Wie soll Videoüberwachung dazu beitragen, so etwas wie in Frankfurt zu verhindern ? Warum schaut man nicht wie z.B. Japan das macht ? – A bekamerázás hogyan akadályozhatna meg egy olyan esetet, ami pl. Frankfurtban volt? Miért nem nézünk inkáb Japánra, hogy ők hogyan csinálják?
  • 1300 Beamte. Wie viele Bahnhöfe gibt es denn in D? Videoueberwachung? Bitte noch mehr Face Tracking im Namen der Sicherheit. Dazu natuerlich kurz nach der Geburt biometrische Daten hinterlegen plus genetischer Fingerabdruck. Die DDR und UdSSR wuerden vor Neid erblassen. Keine einzige Maßnahme hat das Leben bisher sicherer gemacht. Edit… das Lustige ist, dass unsere Ueberwachung von uns gezahlt wird. – 1300 rendőr. Hány pályaudvar van Németországban? Kamerás megfigyelés? Még több arcfelismerés a biztonság nevében, és még a születési adatok lehivása hozzá és a ujjlenyomat. A DDR és a Szovjetunio elsápadna az irigységtől. Egyetlen egy intézkedés sem tette eddig az életünket biztonságosabbá, de mi fizetünk az egészért.
  • Mein Konzept für sichere Bahnhöfe: ich betrete sie erst gar nicht mehr! – Az én koncepciom a biztonságos pályaudvarért: Ne menj be! 
  • Vielleicht wäre es schon etwas wert, wenn am Bahnsteig nur die Leute mit entsprechendem Ticket Zugang haben ???? – Talán elég lenne egy olyan intézkedés, hogy csak olyanok mehessenek a peronra, akiknek van is jegyük.
  • Wo sind wir hingekommen seit 2015? Das darf doch wohl alles nicht wahr sein und keinen stört es? – Hogy juthattunk el idáig, 2015 óta? Ez nem lehet igaz, és senkit nem zavar?

Te is hozzá szeretnél a cikkhez szólni? Regisztrálj! Az oldalon lehetőség van apróhirdetés feladására, blog írására, programok és látnivalók közzétételére! Regisztrálj és oszd meg velünk élményeidet, tapasztalataidat Németországban! Legyen ez az oldal a Németországi Magyarok közösségének oldala!

Tetszett a cikk? Oszd meg!

 

FORRÁSOK:

https://www.tag24.de/nachrichten/frankfurt-berlin-null-toleranz-so-sollen-deutschlands-bahnhoefe-jetzt-sicherer-werden-1212142

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/muenchner-u-bahn-soll-tueren-am-bahnsteig-bekommen-16316781.html

https://kiekmo.hamburg/fuer-mehr-sicherheit-hier-soll-hamburgs-erster-bahnhof-mit-tueren-am-gleis-entstehen-67660?fb=1&utm_source=fbkiekmo&utm_medium=social_owned&&utm_campaign=spon&fbclid=IwAR10a83Oa2MazrexlAQ7CgK4I0hdTph-ow0w_yRkwrCaldm3Y80–q7OXZc

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.